Helwegen vertrouwt op drijfvermogen in duikshow

Helwegen vertrouwt op drijfvermogen in duikshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Marijke Helwegen denkt dat ze een voordeel heeft voor het SBS6-programma Sterren Springen. "Ik kan op mijn protheses blijven drijven. Ik kan niet zinken door al dat plastic", zegt de socialite tegen Novum Nieuws. Helwegen is in gesprek met SBS voor haar deelname aan het tweede seizoen.

De socialite is naar eigen zeggen best een waterrat. "Ik ben geen dolfijn, maar ik kan wel heel elegant trappelen", omschrijft ze. Gerard Joling zei dinsdag dat Helwegen in april te zien is in de show, SBS zei echter dat het slechts ging om onderhandelingen. Marijke bevestigt dit. "Het zijn nu enkel geruchten en gesprekken, maar nog niets concreets."

In het eerste seizoen maakte Patty Brard een lelijke val, ze verdraaide haar knie en ook verschoven wervels in haar nek. Helwegen maakt zich geen zorgen op dergelijke manier terecht te komen. "Ik ga niet als Patty als een kanon naar beneden. Ik weeg 34 kilo, het duurt een halfuur voor ik beneden ben."

De 65-jarige Helwegen moet naar eigen zeggen nog 'een goed slaapje doen' om te beslissen of ze mee wil doen. Wel heeft de socialite een goed idee voor haar sprongen. "Ik wil dat zeemeeuwen met me meevliegen. Die duiken ook zo mooi het water in."

Door: Novum