Tijs van den Brink stopt bij ‘het Oog’

Tijs van den Brink stopt bij ‘het Oog’

Geschreven door Pieter Jongsma

Tijs van den Brink stopt per 1 maart 2014 als vaste presentator van NOS Met het Oog op Morgen. Hij kan de presentatie van het NOS-radioprogramma niet meer combineren met zijn werk voor de EO.

Van den Brink was ruim 10 jaar één van de vaste presentatoren van NOS Met het Oog op Morgen. Over zijn vertrek zegt hij: ''De veranderingen in de programmering op Radio 1 hebben voor mij tot gevolg dat het zeer lastig is geworden om mijn werk bij de EO, mijn werk voor Met Het Oog op Morgen en mijn gezin te combineren. Daarom heb ik, met pijn in het hart, besloten met het Oog te stoppen. Veel mensen verklaren me voor gek, want wie stopt er nou vrijwillig bij het Oog? Ik snap die verbazing goed, maar ik denk toch dat dit een verstandig besluit is.''

De pijn in het hart is wederzijds. NOS Met het Oog op Morgen-redactiechef Marion van de Wouw over Tijs’ vertrek: “Het is ontzettend jammer dat Tijs stopt als anchor op vrijdag. Hij is een radiopersoonlijkheid, een zeer goede interviewer, altijd journalistiek nieuwsgierig en hij geeft een eigen kleur aan de vrijdaguitzending van het Oog. We gaan hem enorm missen.”

Het is nog niet bekend wie Tijs gaat opvolgen.