Essink vindt uitzendtijdstip Kluizenspel ‘risico’

Essink vindt uitzendtijdstip Kluizenspel ‘risico’

Geschreven door Daniël Schalk

Marc Klein Essink vindt het uitzendtijdstip van zijn nieuwe programma Kluizenspel een ‘risico’, dat zegt de SBS6-presentator vandaag op NU.nl. SBS6 zendt het programma Kluizenspel met Essink wekelijks uit na een film en daardoor in Kluizenspel op wisselende tijden te zien.

De eerste uitzending trok afgelopen zaterdag 349.000 kijkers, “We staan in de drukte tussen iedereen in, zoals Nederland 1 en RTL4. Er wordt natuurlijk wel iets van onze show verwacht. We zien wel hoe het gaat lopen.”

Heel druk om de uitzendtijd maakt Marc Klein Essink zich niet, “Het enige wat wij kunnen doen is een zo’n spannend mogelijk programma maken. Een spelshow waar mensen naar kijken die dat helemaal niet van plan waren en toevallig langs zapten.”, aldus de presentator.

Op woensdagavond zendt SBS6 na Danni Lowinski De Lijf Show uit en daarmee is Essink nu twee keer per week op televisie, “Telkens als ze mij bellen, vraag ik me af of het wel goed voor mij is. Maar ik word toch steeds weer overgehaald om het te doen.”, zegt Marc Klein Essink.

Van de SBS6-presentator hoeft het allemaal niet per se, “Ik doe het niet meer vanuit carrière-ambitie en dat hoeft ook niet meer. We kijken wel hoe lang het leuk blijft. En als dat niet meer het geval is, doen we het niet meer.” Hij vervolgt, “Het loopt allemaal goed en als dat het geval is, is het leuk om te blijven doen.”