Paolo Nutini en Selah Sue op 'De Wereld Draait Buiten'

Paolo Nutini en Selah Sue op 'De Wereld Draait Buiten'

Geschreven door Pieter Jongsma

De Wereld Draait Door’ heeft nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van het festival ‘De Wereld Draait Buiten’ op zondag 6 juli a.s. vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam. In het 3FM-programma ‘GIEL!’ maakte Giel Beelen vanochtend bekend dat Paolo Nutini, Kelis, Selah Sue en Michael Kiwanuka zijn toegevoegd aan de rij topartiesten die acte de présence geven op het leukste zomerfestival van het jaar. Eerder waren De Jeugd van Tegenwoordig, Blaudzun, Moss, Sky Pilots en Tangarine al voor het festival geboekt .

Ook de bekende DWDD-gezichten ontbreken dit jaar niet. Zo is er stand-up comedy van Pieter Derks, muziek en gedichten van Nico Dijkshoorn en een college van Herman Pleij. Joost Zwagerman spreekt over film, popmuziek en literatuur uit zijn geliefde Amerika. Toomler-talenten Stefan Pop, Patrick Laureij, Tim Fransen en Peter Pannekoek krijgen ook een podium op het festival.

Met ruim 11.000 bezoekers was de eerste editie van De Wereld Draait Buiten een succesvolle nieuwkomer in het jaarlijkse festival seizoen. Zo kopte De Volkskrant: “DWDB is vreugdevuur van een dag. Dit festival is een verrijking van het overvolle aanbod” en schreef het AD “Nieuw festival De Wereld Draait Buiten is aanwinst”.

De Wereld Draait Buiten beslaat vijf podia: de Westerunie, het Transformatorhuis, de Gashouder, de Westertent op het nabijgelegen grasveld en dit jaar als hoofdpodium een groot open podium; ‘Park Podium’.

De komende weken worden er nog meer namen aan de line up toegevoegd en bekend gemaakt.

De Wereld Draait Buiten is een samenwerking tussen de VARA en MojoConcerts.

DE WERELD DRAAIT BUITEN
Zondag 6 juli 2014
Westergasfabriek Amsterdam
Entree: 47,50 euro (excl. servicekosten)
Terrein open: 11.00 uur
Aanvang: 12.00 uur

De kaartverkoop is reeds begonnen via: livenation en ticketmaster Voor meer informatie zie de site van De Wereld Draait Buiten.