Blog; Margreet Spijker weg bij RTL Nieuws?!

Blog; Margreet Spijker weg bij RTL Nieuws?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Een vast en bekend gezicht voor vele kijkers van het RTL Nieuws, is Margreet Spijker. Deze vrolijke verschijning presenteert vaak het half 8 nieuws op RTL 4. Samen met collega nieuwslezer Roelof Hemmen is Margreet een vast presentatie duo.

Dat dit gaat verdwijnen zal voor de kijker flink wennen zijn. Een nieuws programma heeft veel aan vaste gezichten. Zij zijn het die elke avond het nieuws vertellen. De kijker wil een stuk herkenning.

Ook voor Margreet zelf is het een schok dat ze na vrijdag geen nieuwslezeres meer zal zijn voor RTL. Aanstaande vrijdag zal ze voor het laatst het nieuws presenteren.

Onlangs werd ook bekend dat collega nieuwslezeres Daphne Lammers van EditieNL naar het RTLNieuws verhuisd. Zowel Margreet als ook Daphne hebben vaak zowel EditieNL als RTLNieuws gepresenteerd.

RTL vernieuwd, niet alleen in de programma's ook in de presentatoren. Of dit het juiste resultaat gaat opleveren is nog de vraag.

SBS heeft ook vaste presentatoren bij Hart van Nederland ontslagen, wat voor veel ophef heeft gezorgd. Of er ook ophef zal ontstaan bij het vertrek van Margreet Spijker is nog zeer de vraag.

Een vertrouwd gezicht zien vertrekken van de Nederlandse televisie is nooit leuk. Maar wellicht kan Margreet alsnog vast naar EditieNL gaan, of een vaste invaller worden bij RTLBoulevard.

Margreet Spijker hoort bij RTL. Het zou zonde zijn als ze definitief van deze zender zal verdwijnen.