Ruben Nicolai met de Golden Oldies naar Duitsland

Ruben Nicolai met de Golden Oldies naar Duitsland

Geschreven door Daniël Schalk

Er komt een nieuw seizoen van het BNN-programma Golden Oldies, Ruben Nicolai gaat met het bejaardenkoor naar Duitsland. “Dames en heren... Golden Oldies komt terug! En deze keer gaan we de grens over nach... Deutschland!”, staat er op de site van de Golden Oldies.

Het eerste seizoen van de Golden Oldies werd uitgezonden in 2013 waarin Ruben Nicolai een koor van veertig bejaarde Hagenezen samenstelt om toe te werken naar een knallend concert in Koninklijk Theater Carré. Ook brachten de Golden Oldies hun eigen versie van Seven Nation Army uit als single.

Het idee voor de Golden Oldies is ontstaan bij BNN-presentator Ruben Nicolai, hij werd geïnspireerd door de Amerikaanse documentaire Young @ Heart. “Na het zien van de Amerikaanse documentaire Young @ Heart dacht ik: dit moeten we ook in Nederland doen!”, zei Nicolai in 2013.

Het idee van zingende ouderen buiten hun genre is in 2008 bedacht door Philip Woldringh en verwoord in het oorspronkelijke format Senior Citizens School of Rock. “Het koor van 70-plusser legt z’n ziel en zaligheid in de classic rocksongs, echt fantastisch om mee te maken. Het is een gigantische klus, maar we doen er alles aan om een waanzinnig slotconcert voor elkaar te krijgen in Koninklijk Theater Carré.”, en een gigantische klus zal ook het tweede seizoen van de Golden Oldies worden.

Wanneer het tweede seizoen van de Golden Oldies zal worden uitgezonden is nog niet bekend.

Luister hieronder de single Seven Nation Army van de Golden Oldies.