Politieserie Smeris verliest weer kijkers

Politieserie Smeris verliest weer kijkers

Geschreven door Daniël Schalk

De politieserie Smeris met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven heeft maandag weer een groot aantal kijkers verloren, de politieserie trok maandagavond 600.000 kijkers. Sinds vorige week maandag verliest de BNN-serie veel kijkers, de eerste aflevering trok 909.000 kijkers en de tweede aflevering dee het nog beter en trok meer dan een miljoen kijkers.

Helaas was het succes voor Van Koningsbrugge en Van der Ven niet voor lange duur want vorige week trok de serie 688.000 kijkers. De vierde aflevering dee het nog slechter en trok 600.000 kijkers.

Jeroen van Koningsbrugge twitterde vorige week naar aanleiding van het kijkcijfer verlies van vorige week, “Hebben #matthijs en #peter tóch gewonnen… #Smeris. #plannetjegelukt #dwdd.” Misdaadverslaggever Peter R. de Vries zei 28 maart in DWDD dat hij Smeris niet serieus neemt, omdat alles wat er in gebeurd niet overeenkomt met de echte politie. En dat was volgens Van Koningsbrugge de reden van de lage kijkcijfers vorige week maandag.

Vorige week maakte de Publieke Omroep en BNN bekend dat er een vervolg komt op de politieserie Smeris, de serie was toen nog maar twee afleveringen onderweg met 909.000- en 1.032.000 kijkers. De NPO en BNN besloten na twee afleveringen al een besluit te maken voor een vervolg vanwege de goede kijkcijfers en de goede reacties, maar na de tweede aflevering gingen de kijkcijfers naar beneden. Het nieuwe seizoen van Smeris wordt in augustus opgenomen en moet volgend jaar maart op de buis te zien zijn.