Divorce doorbreekt bijna twee miljoen kijkers-grens

Divorce doorbreekt bijna twee miljoen kijkers-grens

Geschreven door Pieter Jongsma

De RTL 4-hitserie Divorce heeft een kijkcijferrecord te pakken. De aflevering van zondag, waarin Katja Schuurmanhaar opwachting maakte, trok maar liefst 1,980 miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De op een na meest bekeken aflevering is nu de première-aflevering met 1,927 miljoen kijkers. De enige andere keer dat Divorce de 1,9 miljoen kijkers-grens wist te doorboren, was twee weken geleden. Op het dieptepunt, eind december, keken er 1,3 miljoen mensen.

Divorce is een groot succes voor RTL 4. De dramaserie was het derde meest bekeken RTL 4-programma van de week. Alleen The Voice Kids (2,8 miljoen kijkers) en Goede Tijden Slechte Tijden (2 miljoen kijkers) deden het vrijdag nog beter.

In tegenstelling tot vorige week was Divorce niet de winnaar op prime time. De Reünie van Rob Kamphues wist met ruim 2 miljoen kijkers net iets meer kijkers te boeien op Nederland 1.

De nummer drie op prime time was Wendy van Dijks Obese met ruim 1,5 miljoen kijkers.

SBS 6 had een voor haar doen goede avond met Wegmisbruikers (791.000 kijkers) en Undercover in Nederland (790.000 kijkers).

Meer kijkcijfers vind je op onze kijkcijfers pagina.

© Mediacourant