Successerie Celblok H krijgt tweede seizoen bij SBS6

Successerie Celblok H krijgt tweede seizoen bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond is de spannende seizoenfinale van Celblok H. Het is echter niet het einde van de serie bij SBS6.

Volgend televisieseizoen zijn de verwikkelingen in gevangenis de Banckert weer te zien bij SBS6 in een tweede seizoen van deze succesvolle dramaserie.

Welke acteurs en actrices in het tweede seizoen weer zijn te zien in Celblok H, is mede afhankelijk van de ontwikkelingen vanavond. Wie overleven het en wie moet het veld ruimen? Zo wordt de waarheid achter de dood van Annet eindelijk onthult. Suus confronteert ondertussen een moordenaar, maar dit heeft levensgevaarlijke consequenties. De seizoenfinale van Celblok H is vanavond te zien om 20.30 uur bij SBS6.

Vanaf de eerste aflevering, die begon met 1,2 miljoen kijkers, houden de verwikkelingen van kapster Suus en haar medegedetineerden de kijker aan de buis gekluisterd. Dit bleek ook uit het programma onderzoek van InSights Consulting, dat onderzoek deed naar de waardering van de kijker voor programma’s van SBS en RTL. Celblok H verdiende hier een tweede plaats met een rapportcijfer van 7,6 en is hiermee na Divorce het hoogst gewaardeerde Nederlandse programma van het afgelopen seizoen. Gemiddeld keken de afgelopen 9 afleveringen bijna 1,1 miljoen mensen naarCelblok H (6+, inclusief uitgesteld kijken). In de SBS doelgroep 20-54 was hiermee het gemiddelde marktaandeel 14,3%.

 

Celblok H is een Nederlandse bewerking van de Australische serie Wentworth. Vanaf 22 mei start in Australië het tweede seizoen bij SoHo en een derde seizoen is al besteld.

Laatste aflevering Celblok H maandag 5 mei 20.30 uur bij SBS6
Celblok H wordt geproduceerd door FourOne Media