GFC3 met Badr Hari in ‘RTL 7 Fight Night’ in Dubai

GFC3 met Badr Hari in ‘RTL 7 Fight Night’ in Dubai

Geschreven door Daniël Schalk

‘RTL 7 Fight Night’ brengt op donderdag 29 mei de Global Fighting Championship 3 (GFC3) in beeld, een viermans zwaargewicht toernooi met onder anderen Badr Hari. Dit vechtsport event vindt op deze datum plaats in het World Trade Centre van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten).

Twee winstpartijen levert in de GFC3 een bedrag op van 1 miljoen VAE-dirham (bijna 200.000 euro). De weg daarnaartoe belooft geen gemakkelijke te worden voor Badr Hari, die eerder 102 van zijn 114 wedstrijden wist te winnen. In de eerste ronde van het toernooi ontmoet hij Stefan Leko. De Duitser heeft maar liefst 104 partijen op zijn naam staan, waarbij hij eenmaal won en eenmaal verloor van Badr Hari.

Mocht de Amsterdammer dit duel winnen, dan ontmoet hij in de finale de winnaar van de wedstrijd Peter Graham – Arnold Oborotov. De Australiër Graham wist eerder ook al eenmaal te winnen van Hari, die echter een jaar later revanche op hem wist te nemen. Hij heeft in totaal 71 partijen gevochten. Oborotov is met zijn 36 wedstrijden de minst ervaren van het viertal. De inwoner van Londen is echter wel de meest jeugdige met zijn 24 jaar.

‘RTL 7 Fight Night’

Morgenavond is het Glory 16-event te zien in de ‘RTL 7 Fight Night’, waarbij Errol Zimmerman uit Breda in de ring verschijnt. Op zaterdag 31 mei wordt het WK Boksen (super middengewicht) tussen Carl Froch en George Groves live vanuit Wembley Stadium uitgezonden.

GFC3 met Badr Hari, donderdag 29 mei 23.15 tot 00.15 uur op RTL7.