AVROTROS met documentaire Wilders wereld

AVROTROS met documentaire Wilders wereld

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na zijn omstreden uitspraken over minder Marokkanen kampt Geert Wilders niet voor het eerst met partijgenoten die opstappen. In de documentaire Wilders wereld geven voormalig PVV-Kamerleden een inkijkje in de cultuur van de PVV en daarmee in de persoon Geert Wilders.

Hero Brinkman, Richard de Mos, Louis Bontes, Jhim van Bemmel, Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven waren lid van de PVV-fractie toen hun partij als gedoogpartner van het kabinet Rutte I in het centrum van de macht stond (2010-2012). André Elissen behoorde daar ook toe, hij is nu raadslid voor de PVV in Den Haag en nummer zes op de Europese lijst.

In Wilders wereld beschrijven de oud-parlementariërs gedetailleerd hoe Geert Wilders de PVV leidt: met ijzeren hand, bijgestaan door 'het politbureau' Fleur Agema en Martin Bosma. De documentaire gaat verder in op de vraag welke motieven schuilgingen achter Wilders' besluit om Rutte I ten val te brengen.

Wilders wereld is het verhaal van PVV-politici die met hoge verwachtingen toetraden tot de partij van Geert Wilders en steeds meer teleurgesteld in hem raakten. De meesten verloren hun idealen én tenslotte zichzelf.