Natuurlijke rijkdom van WK-gastland in ‘Wild Untamed Brazil’

Natuurlijke rijkdom van WK-gastland in ‘Wild Untamed Brazil’

Geschreven door Pieter Jongsma

Brazilië staat deze zomer geheel in het teken van het FIFA wereldkampioenschap. Maar naast het voetbal is er nog veel meer te beleven in dit prachtige land van gigantische afmetingen.

Het grootste land van Zuid-Amerika is energiek, flamboyant en oogverblindend mooi.

De bergen, zeeën, regenwouden, woestijnen en kilometerslange rivieren zijn onderdeel van de laatste natuurgebieden op aarde. In de nieuwe vijfdelige serie ‘Wild Untamed Brazil’ die op 3 juni om 18.00 uur van start gaat wordt de kijker in elke aflevering meegenomen op een reis door prachtige landschappen en worden charismatische en relatief onbekende diersoorten uitgelicht. Voor het eerst is Brazilië te zien als een paradijs met uiteenlopende flora en fauna, extreme leefomgevingen en schitterende natuur.

Nat Geo WILD beschikbaar voor digitale abonnees vier tv-aanbieders
In juni is wildlife-zender Nat Geo Wild te bekijken voor alle digitale abonnees van Ziggo met een Alles-in-1 Plus of Extra-pakket, Tele2, CanalDigitaal en KPN. Nat Geo Wild is dan bij Ziggo als verrassingszender te zien op kanaal 205, bij Tele2 als Zender van de Maand en bij CanalDigitaal op kanaal 47. Klanten van KPN kunnen van 2 t/m 16 juni afstemmen op kanaal 116 om de zender vrij te ontvangen.

‘Wild Untamed Brazil’ is vanaf 3 juni elke dinsdag om 18.00 uur te zien op Nat Geo Wild.

Jewels Of the Jungle – 3 juni
De jungle strekte zich ooit uit over duizenden kilometers langs de Braziliaanse kust, maar er is slechts zeven procent van over. Toch leven er opmerkelijke dieren zoals spinapen, zeldzame primaten die elkaar knuffelend begroeten en neusberen met lange flexibele neuzen, die ondanks dat ze er schattig uitzien uitmuntende jagers zijn.

Feast Of The Giant Anteater - 10 juni
De grasvlaktes in de binnenlanden zijn de minst bekende habitat van Brazilië. Het gebied wordt gekenmerkt door hevige branden en zware stormen. De manenwolf is een vreemd roofdier, dat zich soms met fruit of insecten voedt. De reuzenmiereneter is het meest komische dier op aarde, met zijn enorm lange tong gaat hij op zoek naar termieten die zich schuilhouden in grote heuvels die de insecten zelf bouwen.

The Jaguars’s Lair – 17 juni
Elk jaar verandert de Pantanal van een grasvlakte in een moeras, en weer terug. Jaguars, reuzenotters, vissen en kaaimannen wisselen elkaar af. Tussen deze extreme werelden zweven enorme aantallen vogels, waaronder kobaltblauwe hyacint-ara’s en zwarthalsooievaars. Hyacint-ara’s zijn de grootste papegaaiensoorten op aarde en kunnen de hardste noten kraken.

Dolphin Coast – 24 juni
De Braziliaanse kust strekt zich uit van de koele gematigde wateren in het zuiden tot de monding van de Amazone aan de evenaar. Voor de kust ligt een groot aantal onbewoonde eilanden, waaronder het meest beruchte ‘Snake Island’. Duizenden zeer giftige gouden lanspuntslangen bewonen het eiland en zijn gespecialiseerd in het doden van trekvogels. Bultrugwalvissen migreren van de kust van Antarctica naar de tropische zeeën van Brazilië, waar de moeders bevallen van hun baby.

Shadow Of The Eagle – 1 juli
‘s Werelds grootste regenwoud herbergt nog steeds vele geheimen. De harpij is een van de grootste roofvogels ter wereld. Hij jaagt zelfs op apen, maar kleinere prooien zoals mieren zijn belangrijker. Wanneer de bossen overstromen jaagt er een vreemde monsterlijke vis tussen de bomen; de arapaima.

Over Nat Geo Wild
Nat Geo Wild is dé zender voor liefhebbers van wildlife. Naast de schoonheid van de planeet en het dierenrijk, komen ook de effecten van klimaatveranderingen en de kracht van de aarde aan bod. Spectaculaire filmbeelden en meeslepende verhalen nemen de kijker mee op onvergetelijke wereldreizen. Nat Geo Wild is in Nederland beschikbaar in een pluspakket van onder andere Ziggo, UPC, CanalDigitaal, KPN, Tele2, Delta en Kabel Noord. Bij Caiway is Nat Geo Wild in het basispakket te vinden.