11 miljoen mensen zien Oranje kwartfinale WK 2014 bereiken

11 miljoen mensen zien Oranje kwartfinale WK 2014 bereiken

Geschreven door Pieter Jongsma

Zondagavond zagen 11 miljoen mensen de overwinning van Oranje op Mexico bij de NOS op Nederland 1. 9,8 miljoen mensen volgden deze achtste finale thuis (inclusief visite) en 1,2 miljoen mensen zagen de wedstrijd buitenshuis (horecagelegenheden, op pleinen, op het werk, etc.).

Bovenstaand bereiksgetal van 11 miljoen moet niet worden verward met de gemiddelde kijkdichtheid van 8,1 miljoen, dat door de Stichting Kijkonderzoek is gepubliceerd. De kijkdichtheid betreft het gemiddeld aantal kijkers thuis op enig moment gedurende de wedstrijd. Bereik gaat over het totaal aantal mensen dat een deel van de wedstrijd of de gehele wedstrijd heeft gezien.

De cijfers voor buitenshuis kijken zijn afkomstig uit aanvullend onderzoek van GfK in opdracht van Ster, NOS, NPO/KLO en SKO. Het MAP is een onderzoek dat wordt uitgevoerd door GfK in opdracht van de NPO.

Over NPO KLO Publieksonderzoek
KLO Publieksonderzoek van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) verzamelt en analyseert onderzoeksgegevens over het media-aanbod, het mediagedrag en oordeel, wensen en behoeften van het Nederlands publiek. KLO Publieksonderzoek vertegenwoordigt de Publieke Omroep in alle landelijke mediabereiksonderzoeken en laat ook zelf aanvullend onderzoek uitvoeren zoals het MAP (Media Appreciatie Panel).