Vlaamse seksuologe Kaat Bollen coacht stellen in KRO Alle Dagen Seks

Vlaamse seksuologe Kaat Bollen coacht stellen in KRO Alle Dagen Seks

Geschreven door Pieter Jongsma

Psycholoog en seksuoloog Kaat Bollen begeleidt de stellen die mee gaan doen aan het nationale experiment Alle Dagen Seks: 30 dagen lang iedere 24 uur minimaal één keer seks met je partner.

Kaat geeft advies en staat de deelnemers bij. Het experiment start op vrijdag 25 juli en wordt afgesloten met drie live-uitzendingen op 21, 22 en 23 augustus, gepresenteerd door Arie Boomsma.

Kaat: 'Seks is belangrijk in relaties, erg belangrijk. We weten dat het een aantal positieve effecten heeft: je humeur verbetert, je slaapt beter, kan beter met stress omgaan. Maar een gemiddeld koppel heeft één keer seks in de tien dagen, dus ongeveer drie à vier keer per maand. Deze stellen gaan voor een tienvoud hiervan! Wat doet dat met je relatie?'

In KRO Alle Dagen Seks maakt Nederland voor het eerst kennis met ‘sexpert’ Kaat Bollen (27). Ze werd in België bekend door haar afstudeeronderzoek over schaamhaar. Dit resulteerde in haar eerste boek: ‘Het Schaamhaarboek’. Na groot succes volgde een tweede boek: ‘Het Borstenboek’, waarvoor ze 8500 mensen interviewde over hun borsten. ‘Met drie in bed’ is de laatste titel die is verschenen van haar hand. Naast het schrijverschap heeft Kaat een eigen praktijk waar ze koppels verder helpt bij hun seksuele of relationele problemen. En ze heeft haar eigen wekelijkse column voor seksadvies in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

KRO Alle Dagen Seks wil het taboe om te praten over seks en intimiteit doorbreken. Wat betekent seks eigenlijk voor je? Ben je gelukkig met de rol die seks speelt in je relatie? Wat zou je anders willen zien? Het ‘nationale sexperiment’ gaat over onderhoud aan je relatie, echt naar elkaar luisteren, iets voor de ander over hebben, investeren in jezelf, tijd maken voor elkaar en de grote vraag: word je relatie beter als je 30 dagen lang elke dag seks hebt met je eigen partner?

Is Nederland volgens Kaat klaar om te praten over intimiteit? ‘Nederland is op dit gebied verder dan België, bij jullie zijn er minder taboes. Maar de seksfrequentie blijft steeds een heikel onderwerp. Vaak wordt er geklaagd over te weinig actie in de slaapkamer. Tijd dus om dat aan te pakken. Met alle dagen seks, bijvoorbeeld!'

Aanmelden
De KRO is op zoek naar stellen die mee willen werken aan dit bijzondere project. Voor aanmelding en meer informatie zie alledagenseks.kro.nl.

Twitter: https://twitter.com/alledagenseks en #alledagenseks.

Facebook: facebook.com/alledagenseks

KRO Alle Dagen Seks, 21, 22 en 23 augustus om 22.05 uur bij de KRO in TV-Lab op Nederland 3.