Volledige digitale distributie voor FOX

Volledige digitale distributie voor FOX

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:
Vanaf morgen, 1 augustus, is tv-zender FOX ook te ontvangen via KPN Digitenne op kanaal 26. Hiermee is de zender vrij toegankelijk voor iedereen met digitale TV.

Inmiddels is 84% van de Nederlandse huishoudens voorzien van digitale ontvangst. Ook vakantiegangers die momenteel hun vrije tijd in eigen land vieren kunnen met KPN Digitenne overal buitenshuis FOX ontvangen.

Johan Cruijf Schaal
Aankomende zondag worden voetbalfans op hun wenken bediend met de live-uitzending van de Johan Cruijff Schaal rechtstreeks op FOX. De uitzending tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle begint om 17.00 met een uitgebreide voorbeschouwing waarna er in de Amsterdam ArenA om 18.00 uur wordt afgetrapt.
De Johan Cruijff Schaal is de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. De editie van dit jaar is een herhaling van de meest recente bekerfinale waarin PEC Zwolle met een 5-1 overwinning Ajax de baas was. Voor Ajax wordt het de zestiende deelname aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal, terwijl het voor PEC Zwolle een primeur betekent. De uitzending vanuit de Amsterdam Arena wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten.
FOX en FOX Sports 
FOX is beschikbaar voor alle digitale TV-abonnees in Nederland, waaronder Ziggo (kanaal 11), UPC (kanaal 11), KPN (kanaal 14), Caiway (kanaal 11), Delta (kanaal 13) en CanalDigitaal (kanaal 52). Vanaf 1 augustus is FOX ook te ontvangen via KPN Digitenne (kanaal 26). De volledige uitzending van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is ook rechtstreeks te volgen op FOX Sports, waar na afloop van de wedstrijd bovendien exclusief een uitgebreide nabeschouwing is te zien.
Over FOX
FOX is een vrij te ontvangen digitale zender waar series, films en sportprogramma’s te zien zijn. FOX is een kwaliteitszender met een onconventioneel karakter. Momenteel zijn naast programma’s van eigen bodem, ook internationale hitseries als The Walking Dead, Da Vinci’s Demons, Storage Wars: Canada, Chicago Fire en The Simpsons exclusief op de zender te zien. Televisiezender FOX is in heel Nederland vrij te ontvangen door digitale TV-abonnees van onder meer Ziggo (kanaal 11), UPC (kanaal 11), KPN (kanaal 14), Caiway (kanaal 11), Delta (kanaal 13) en CanalDigitaal (kanaal 52).