Actrice Lotte Verbeek in nieuwe tv-serie Outlander

Actrice Lotte Verbeek in nieuwe tv-serie Outlander

Geschreven door Pieter Jongsma

De Amerikaanse tv-serie Outlander, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de Nederlandse actrice Lotte Verbeek, is vanaf 11 augustus beschikbaar voor abonnees van HBO Nederland.

De serie - van schrijver en uitvoerend product Ronald D. Moore (Battlestar GalacticaStar Trek: Deep Space Nine) - is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Diana Gabaldon waarvan wereldwijd al ruim 25 miljoen exemplaren verkocht zijn.

De verwachtingen voor Outlander zijn bijzonder hoog aangezien het populaire genres als sciencefiction, geschiedenis, romantiek en avontuur op unieke wijze met elkaar verbindt. Naast Lotte Verbeek zijn onder meer Caitriona Balfe (Now You See Me), Sam Heughan (Doctors), Tobias Menzies (Game of Thrones) en Graham McTavish (The Hobbit) in de serie te zien.

In Outlander volgt de kijker het leven van Claire Randall, een gelukkig getrouwde verpleegster die in 1945 - kort na de Tweede Wereldoorlog - op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier - een moedige en charmante Schotse strijder - ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

Lotte Verbeek
De Nederlandse actrice Lotte Verbeek, die het internationaal goed doet met rollen in The Borgias en The Fault in Our Stars, vertolkt in Outlander het mysterieuze personage Geillis Duncan. Geillis weet veel over kruiden en planten waardoor de locale bewoners haar als heks zien. Hoewel velen haar vrezen, bezoeken de inwoners haar in het holst van de nacht voor medisch advies waarbij Geillis behandelingen verricht waar menig arts zijn vingers niet aan durft te branden. Ze heeft de kunst van het manipuleren onder de knie en kan anderen, inclusief haar eigen echtgenoot, laten doen wat ze wil.

Beschikbaarheid
Outlander is vanaf 11 augustus beschikbaar voor abonnees van HBO Nederland. Nieuwe afleveringen zijn namelijk, slechts enkele uren na de Amerikaanse uitzending, al on demand beschikbaar. Op tv via HBO On Demand en op mobiel, tablet, computer en laptop via de online streamingdienst HBO GO. HBO-abonnees kiezen dus zelf een geschikt moment om afleveringen van Outlander te kijken. De lineaire premiere is op 9 oktober. Vanaf die datum is er elke donderdag om 21:00 uur een nieuwe aflevering te zien op ‘HBO 2’.

Outlander, vanaf 11 augustus bij HBO