Victoria Koblenko baalt van optreden in “De Slimste Mens

Victoria Koblenko baalt van optreden in “De Slimste Mens"

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:
Victoria Koblenko wil na haar teleurstellende optreden in "De Slimste Mens" hard werken aan haar kennisniveau. Tijdens de show bleek dat de actrice keer op keer de antwoorden op vragen schuldig te moeten blijven. Op haar Facebookpagina schrijft Koblenko dat ze op korte termijn stappen wil zetten om haar intelligentie verder te verhogen.

Ze schrijft: "Mensen waren teleurgesteld na de Slimste Mens. Weddenschappen verloren en zo. Dus ik dacht: tijd voor een upgrade!"

Enkele jaren geleden haalde Victoria Koblenko tijdens de Nationale IQ Test een score van 98. Vrijwel alle BN'ers scoorden hoger. In de recent verschenen roman "Het IQ van Victoria" staat die opmerkelijk lage score centraal. Met het lezen van het boek wil de actrice de eerste stap zetten naar een hoger kennisniveau, schrijft ze op Facebook.
Fans reageren verbaast op de prestaties van Koblenko en benadrukken dat de actrice twee studies heeft gevolgd. De geboren Oekraïense studeerde tussen 1999 en 2005 aan de Universiteit Leiden. In 2008 rondde ze de opleiding Politicologie af. Haar studie Ruslandkunde aan deze universiteit heeft ze niet volledig afgemaakt.