Negende seizoen Flikken Maastricht vanaf september

Negende seizoen Flikken Maastricht vanaf september

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf vrijdag 5 september zendt de TROS op NPO 1 het nieuwe, negende seizoen van Flikken Maastricht uit.

Ruim twee miljoen trouwe Flikken Maastricht kijkers zagen tijdens de afgelopen seizoensfinale in mei in een bloedstollende cliffhanger hoe Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) tijdens een heftige schietpartij een metersdiepe steengroeve in werden gereden. De kijkers hoeven niet langer te wachten om te zien hoe dit afloopt.

"Flikken Maastricht is een serie die in populariteit blijft stijgen. Dat merken we niet alleen aan de kijkcijfers, maar ook aan de vele reacties die we krijgen van kijkers en fans. De meest gestelde vraag is waarom zij altijd zo lang moeten wachten op het volgende seizoen. Om die trouwe kijkers te belonen, hebben we besloten niet te wachten tot 2015 maar het nieuwe seizoen al vanaf vrijdag 5 september uit te zenden", aldus Remco van Leen, mediadirecteur AVROTROS.

Fans die echt niet kunnen wachten tot vrijdag 5 september kunnen de eerste aflevering van Flikken Maastricht al vanaf woensdag 3 september bekijken via www.npo.nl/flikkenmaastricht. En als kers op de taart heeft dit seizoen niet 10 maar 11 afleveringen.

Verhaallijn seizoen 9
In het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht krijgen Wolfs en Eva te maken met de naweeën van de aanslag op hun leven. Ze mogen de aanslag niet zelf onderzoeken, maar moeten dit overlaten aan de rijksrecherche. Al snel wordt duidelijk dat ze te maken hebben met een niets ontziende tegenstander: de maffia die zijn activiteiten naar Maastricht heeft uitgebreid. Een tegenstander die er niet voor terugdeinst om slachtoffers te maken. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar het lek op het bureau. Romeo wordt geschorst en Marion komt in het vizier van de rijksrecherche. Is zij het lek dat zij zoeken?

De vaste cast van Flikken Maastricht bestaat uit Victor Reinier (Floris Wolfs), Angela Schijf (Eva van Dongen), Sergio Romero IJssel (Romeo Sanders), Oda Spelbos (Marion Dreesen), Ria Eimers (Frieda Mechels) en Jamie Grant (Esmee van Rooy).

In het nieuwe seizoen zijn wederom gastrollen weggelegd voor een aantal bekende acteurs onder wie Martijn Nieuwerf, Javier Guzman, Joel de Tombe, Jan Smit, Tibor Lukács, Kim Feenstra, Johnny Kraaijkamp, Chris Tates, Koert-Jan de Bruijn, Tamara Brinkman en Tom Jansen.