Voorverkoop Pinkpop verloopt voorspoedig

Voorverkoop Pinkpop verloopt voorspoedig

Geschreven door Pieter Jongsma

De voorverkoop van Pinkpop loopt goed. Dat zegt festivaldirecteur Jan Smeets tegen Novum Nieuws. "In dertig minuten waren al tienduizend kaarten weg." Kaarten voor Pinkpop, dat dit jaar in juni plaatsvindt, zijn sinds zaterdagochtend te koop.

Volgens Smeets verloopt de voorverkoop zoals de organisatie had verwacht. "Het is vergelijkbaar met 2011, we zitten ver boven het gemiddelde." Toch verwacht de Pinkpop-baas niet dat het festival, of een van de drie dagen, zaterdag al uitverkoopt. "Maar we beleven wel veel plezier aan wat nu gebeurt."

Smeets is vooral blij dat er veel vraag is naar weekeindkaarten. "Dat was vorig jaar wat ingezakt, omdat veel mensen voor de maandag kozen." Toen sloot Bruce Springsteen het Limburgse festival af, kaarten voor die dag waren binnen een paar uur weg.

Voor Pinkpop 2013 zijn vijftigduizend weekeindkaarten en per festivaldag twintigduizend dagkaarten beschikbaar. Smeets verwacht volgende week en een paar weken voor de 44e editie van het festival een piek te zien in de kaartverkoop. "Volgende week worden de salarissen en uitkeringen gestort. We zien ook altijd een piek als mensen hun vakantiegeld binnen hebben."

Pinkpop vindt dit jaar niet met Pinksteren plaats, maar op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni. The Killers, Kings of Leon en Green Day zijn dit jaar de grote publiekstrekkers. Ook onder meer Thirty Seconds to Mars, Queens of the Stone Age en Fun. zijn van de partij.