Chromecast ondersteuning voor HBO GO

Chromecast ondersteuning voor HBO GO

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf vandaag wordt HBO GO, de online streamingservice van HBO, ondersteund door Google Chromecast. Nederlandse consumenten met een abonnement op HBO kunnen de uitgebreide catalogus van HBO GO, eenvoudig en snel, naar het grote scherm streamen.

Een samenwerking tussen Google en HBO optimaliseert de kijk- en luisterervaring en stelt abonnees in staat om populaire series als Boardwalk Empire, Game of Thrones en The Knick op een zelfgekozen moment te kijken op tv.

Met HBO GO, dat al sinds februari 2012 onderdeel is van het HBO-pakket, geniet de kijker van de nieuwste series en de grootste films op computer, laptop, tablet en smartphone. Met de door Google geverifieerde ondersteuning van Google Chromecast wordt het kijkgenot voor HBO-abonnees verder geoptimaliseerd waarbij de prijswinnende series, veelbesproken films en indrukwekkende documentaires van HBO op een intuïtieve manier op het grote scherm te bekijken zijn.

 

Belangrijkste functies

-       Ondersteuning van iOS (iPad & IPhone), Android (tablets & phones) en Google Chrome browser (OSX & Windows);

-       Bladeren tijdens het afspelen (terwijl je HBO cast op je tv met je telefoon of tablet kun je gelijktijdig gebruik maken van andere apps op hetzelfde apparaat);

-       Twee (HBO) programma’s gelijktijdig kijken (terwijl je een (HBO) programma via je telefoon of tablet cast naar je tv is het mogelijk om gelijktijdig op je telefoon of tablet een ander (HBO) programma te starten);

-       Doorlopend afspelen van afleveringen (de volgende aflevering start automatisch);

-       Ondersteuning taal- en ondertitelingopties.

 

Nieuwe update

HBO-abonnees die in het bezit zijn van Chromecast kunnen het apparaat na een update van de HBO GO app meteen gebruiken. De streamingdienst van HBO detecteert - mits in hetzelfde netwerk - Chromecast automatisch en toont een nieuw icoon waarmee het gewenste programma naar het grote scherm gestreamd kan worden. Dit kan via iOS, Android en via Google Chrome browsers (de Google Cast extensie is hierbij een vereiste).

Voor meer informatie over Chromecast zie www.google.nl/chromecast. Chromecast is te koop bij Mediamarkt, bol.com, Mediacentershop.nl en Google Play.