Alberto vermomd als 'Frans' voor nieuw seizoen Undercover in Nederland

Alberto vermomd als 'Frans' voor nieuw seizoen Undercover in Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

In het diepste geheim is onderzoeksjournalist Alberto Stegeman de afgelopen maanden vermomd op pad geweest voor een nieuw seizoen van Undercover in Nederland. Hij heeft zich een volledige nieuwe identiteit laten aanmeten als de vijftiger Frans de Jonge en komt zo oog in oog te staan met vele daders.

Stegeman heeft zodoende weten te infiltreren in verschillende criminele milieus en legt met de verborgen camera veel ernstige misstanden bloot. Het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland is vanaf 12 oktober om 21.30 uur te zien bij SBS6.

De eerste aflevering is een reportage over de groeiende wereld van vals geld met daarin een spectaculaire aanhouding. Ook komt Stegeman met een zeer aangrijpende tweeluik over misstanden op de nieuwe afwerkplekken voor prostituees. Omdat veel tippelzones werden gesloten, is een deel van de prostitutie verplaatst naar de illegaliteit en zijn nu openbare parken en auto’s op carpoolplekken hun werkterrein. Stegeman infiltreert als pooier en als hoerenloper in die wereld en toont onder meer aan dat de leeftijd van de prostituees in Nederland steeds lager wordt. Stegeman:“We wilden een reportage maken over die nieuwe tippelplekken. We treffen daar veel misstanden aan zoals het structureel onveilige vrijen, maar tot mijn grote schrik blijkt dit ook het werkterrein te zijn van veel minderjarige meisjes die zichzelf verkopen voor seks of werken voor een loverboy. Deze hartverscheurende verhalen spelen zich af bij ons om de hoek, maar veel Nederlanders hebben er geen weet van. Door het maken van deze reportage is het gelukt een aantal van die meisjes uit de prostitutie te halen. Heel heftig, maar ook heel dankbaar.”

Ook gaat Stegeman in het komende seizoen undercover als wapendealer, belandt hij in een grote oplichtingstruc met een mislukte miljoenendeal en zal hij meerdere oplichters en criminelen met de verborgen camera ontmaskeren.

Undercover in Nederland wordt geproduceerd door Noordkaap TV producties BV

Undercover in Nederland
Vanaf 12 oktober 2014 om 21.30 uur bij SBS6