Bekendmaking tussenstanden alle categorieën Gouden Televizier-Ring Verkiezing

Bekendmaking tussenstanden alle categorieën Gouden Televizier-Ring Verkiezing

Geschreven door Pieter Jongsma

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing geeft Televizier.nl een tussenstand van álle prijzen. Vandaag, maandag 22 september, maakt de site gefaseerd een top-8 van de Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Sterren, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent Award bekend, te beginnen met de Zilveren Televizier-Ster Vrouw.

Voorheen werden vlak voor de sluiting van deze verkiezingsronde alleen de tien programma's met de meeste stemmen in de categorie Gouden Televizier-Ring geopenbaard. Een belangrijk moment, want in de laatste verkiezingsweek wordt naar verhouding het meeste gestemd op Televizier.nl/Ring.

"TV-kijkers vragen me regelmatig waarom we geen tussenstand geven van de Sterren, Stuiver en Talent Award. Zo'n tussenstand kan mensen helpen tijdens het stemmen in deze belangrijke, laatste fase van deze verkiezingsronde", legt Jeroen de Goeij, chef redacteur Televizier, uit. "Daarom hebben we besloten om dit keer inzage te geven in álle categorieën. Dat past ook goed bij het idee achter de Gouden Televizier-Ring, de tv-prijs van de kijker. Omdat we voor alle prijzen hetzelfde aantal willen onthullen, hebben we gekozen voor een top-8."

Top-8 Zilveren Televizier-Ster Vrouw (in alfabetische volgorde)
• Chantal Janzen (RTL 4)
• Erica Terpstra (Omroep Max)
• Eva Jinek (KRO)
• Floortje Dessing (BNN)
• Linda de Mol (RTL 4)
• Nicolette van Dam (RTL 4)
• Wendy van Dijk (RTL 4)
• Yvon Jaspers (KRO)

Overige tussenstanden
In de loop van vandaag geeft Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, de tussenstanden van de overige categorieën prijs op Televizier.nl. De Verkiezing sluit op maandag 29 september om 9.00 uur; die avond worden de drie genomineerden van de Gouden Televizier-Ring, Gouden Stuiver, Televizier Aanstormend Talent Award en de Zilveren Televizier-Sterren bekendgemaakt.