Interactief datingprogramma Is this love? bij SBS6

Interactief datingprogramma Is this love? bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Deze herfst kan heel vrijgezel Nederland er warmpjes bijzitten. En dat is hoognodig, want er zijn in Nederland meer dan 2,8 miljoen singles. Binnenkort start SBS6 met het dagelijkse interactieve realityprogramma Is this love? Drie single mannen en drie single vrouwen, gaan op zoek naar de ware liefde en wonen samen in een prachtige villa.

Iedereen in het land kan zich opgeven om met hun te komen daten, want er is geen hand vol, maar een land vol. Is this love? is vanaf 20 oktober elke werkdag om 20.00 uur te zien bij SBS6.

Zes singles
In Is this love? hoeft de kijker niet meer te dromen over een date met ‘dat lekkere ding van de televisie’ of ‘die leuke en warme vrouw’. Deze droom kan werkelijkheid worden. Via een speciale app kan iedereen zich meteen aanmelden en kan het gebeuren dat je de volgende dag al oog in oog staat met je mogelijke nieuwe liefde. Zo snel kan het gaan. Vinden de zes singles, onder toeziend oog van de kijker thuis, de liefde van hun leven? Is this love? is naast de dagelijkse uitzending ook via de gratis app 24/7 live online te volgen.

Liefde of geld?
Maar er is een twist: net als in het echte leven is ware liefde vinden moeilijk. Er lopen altijd mensen rond met een verborgen agenda. Dat kan nu ook gebeuren. Elke single bewoner is in Is this love? 5000 euro waard. Elke belangstellende dater die langskomt geeft van te voren aan of hij echt komt voor de liefde, of dat hij zich aangemeld heeft om die 5000 euro te ‘stelen’. De intentie van de dater blijft voor iedereen geheim.

Na vijf dates met dezelfde persoon wordt het spannend! Kiest de single voor de liefde, dan kunnen er twee dingen gebeuren: de dater is óók gekomen voor de liefde, dan vertrekken ze samen met het geldbedrag van 5000 euro om leuke dingen mee te doen in hun prille relatie. Maar… komt de dater om het geld te stelen, dan vertrekt deze met de 5000 euro en laat hij de single met lege handen achter en zonder liefde. De single moet meteen de villa verlaten en wordt vervangen door een nieuwe.

Zijn de zes singles in staat om de juiste keuze te maken en kunnen ze antwoord geven op die ene, maar zo belangrijke vraag: Is this love?

Is this love?
Is this love? is vanaf 20 oktober om 20.00 uur te zien bij SBS6.