Genomineerden Marconi Awards 2014 bekend

Genomineerden Marconi Awards 2014 bekend

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De genomineerden voor de Marconi Awards 2014 in de categorieën 'Aanstormend Talent' en 'Beste Zender' zijn vanochtend bekendgemaakt in het NPO Radio 1 programma De Ochtend.

Namens organisator AVROTROS vertelde Arjan Snijders dat er dit jaar een nieuwe categorie wordt toegevoegd aan de vakjuryprijzen.

De genomineerden in de categorie 'Aanstormend Talent' zijn (in alfabetische volgorde):
• Marieke Elsinga (Q-Music)
• Igmar Felicia (Slam!FM)
• Frank van der Lende (Powned 3FM)

In de categorie 'Beste Zender' zijn dit de drie finalisten (in alfabetische volgorde):
• Q-Music
• Radio 5 Nostalgia
• Radio 10

Impact Award

Naast deze twee gekende prijzen heeft de jury van dit jaar besloten een extra categorie toe te voegen aan de Marconi Awards: de Impact Award. Hier kunnen mensen of organisaties beloond worden voor bijzonder werk voor of achter de schermen, waarbij ze de kracht van radio op een bijzondere wijze in de spotlights hebben gekregen. Deze radiomakers hebben afgelopen seizoen een bijzondere voetafdruk in het radiolandschap achter gelaten. Tijdens het RadioGala op 13 november worden de drie genomineerden verrast met hun nominatie waarbij er eentje ook daadwerkelijk een Impact Award overhandigd krijgt.

Marconi Oevre Award

De Marconi Oeuvre Award voor 2014 wordt nog onthuld op een speciaal moment voor de betreffende radioheld. Tijdens Hét AVROTROS RadioGala van het Jaar op donderdag 13 november worden de Marconi Awards, de vakjuryprijzen van de Nederlandse radio, uitgereikt. Daarnaast worden de drie radiopublieksprijzen bekendgemaakt: de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSter Man en Vrouw. AVROTROS zendt dit spektakel vanaf 20.00 uur live uit op NPO Radio 2 en via avrotros.nl/radioring en NPO 101TV.

Jury
De jury van de Marconi Awards bestaat elk jaar uit 10 actieve radioprogrammamakers. Vijf komen uit de publieke radio, vijf werken bij commerciële zenders. Minimaal twee juryleden werken niet bij popmuziekzenders, minimaal twee juryleden zijn vrouw. De jury van 2014 bestaat uit: Uunco Cerfontaine (voorzitter / Sky Radio Group), Rob Ester (Q-Music), Marijke Roskam (BNR NieuwsRadio), Merel Uffing (NPO Radio 6 Soul & Jazz), Giel Beelen (VARA 3FM), Florent Luyckx (media professional), Leo van der Goot (broadcasting consultent), Rob van Stuivenberg (luistercijferspecialist), Ronald Sebök (100%NL/Radio 10) en Tim Klein (Radio 538).