Ziekenhuisserie Dokters keert terug bij Net5

Ziekenhuisserie Dokters keert terug bij Net5

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na het succes van het eerste seizoen komt Net5 in april met het tweede seizoen van de serie Dokters. In deze scripted realityserie staan bijzondere ziekenhuisverhalen centraal. Dit nieuwe seizoen volgen we de vertrouwde artsen, maar sluit er ook een nieuw gezicht aan: Kinderarts en KNO-arts Orlando Boogaard. De verhalen in Dokters zijn op waarheid gebaseerd en worden vertolkt door acteurs, maar ook door ‘ervaringsdeskundigen’.

Deze patiënten hebben daadwerkelijk de desbetreffende ziekte of hebben deze in het verleden gehad. Ook hebben sommige artsen een medische achtergrond. Dokters is vanaf maandag 1 april iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij Net5.

Dokters
In Dokters staan iedere aflevering twee verhalen centraal. Zo worden scheurbuik, Boulimia en koolmonoxidevergiftiging behandeld, maar ook een erfelijke nierziekte, Alzheimer op jonge leeftijd en iemand van wie de organen gespiegeld in het lichaam zitten, komen voorbij. Dokter Noortje, Dokter Peter Paul, Dokter Roos, Dokter Orlando en Dokter Siebe zijn de vaste gezichten in deze ziekenhuisserie. Stuk voor stuk artsen met een sterk karakter en een luisterend oor voor de patiënten.

Dokter Orlando Boogaard
Dokter Orlando Boogaard (42 jaar) is het nieuwe gezicht van Dokters. De Surinaamse arts heeft op jonge leeftijd zijn broertje verloren door onkunde van doktoren. Daarom heeft Orlando zijn uiterste best gedaan om een goede arts te worden. Hij is gespecialiseerd in kinderziektes en KNO (keel, neus, oren).

Dokters wordt geproduceerd door Tuvalu Media.

Dokters, seizoen 2
Vanaf maandag 1 april iedere werkdag om 20.00 uur bij Net5