DMC verbijstert met indrukwekkende magische stunts

DMC verbijstert met indrukwekkende magische stunts

Geschreven door Pieter Jongsma

De nieuwe zevendelige serie ‘Beyond Magic With DMC’ duikt in de spectaculaire wereld van illusionaire magie. Speciaal voor de serie heeft de meesterlijke illusionist Drummond Money-Coutts (DMC) de klassieke en bekende trucs en stunts onder de loep genomen.

Met sensationele prestaties die geïnspireerd zijn op de illusies van de allerbeste magiërs laat hij zijn live-publiek in de straten van Londen, Barcelona, Mexico City en Singapore in volledige verwondering achter.

De Britse DMC liet zich inspireren door ’s werelds beroemdste illusionisten en geeft zijn eigen draai aan hun geniale trucs. Aan bod komen de stunts van onder anderen Houdini, beroemd vanwege zijn sensationele ontsnappingskunsten en Karl Zener, bekend om zijn werk op het vlak van buitenzintuiglijke waarneming. DMC heeft hun verbluffende magie eigen gemaakt en neemt de kijker mee op een buitengewone reis om hen te verbazen met gedurfde en wonderlijke prestaties.

DMC combineert klassieke trucs met oosterse mystiek, oosterse vechtkunsten en Aziatische magie. Hij reist naar Singapore, waar hij de vermaarde Chinese illusionist Lu Chen ontmoet en hij leert hoe Aziatische magie een droomwereld tot leven probeert te wekken. In Londen voert hij waanzinnige trucs uit, maar draait tegelijkertijd zijn hand ook niet om voor een klassiek kaartkunstje. In de straten van Barcelona speelt hij met moderne kunst en met behulp van illusies uit de toneelwereld creëert hij wonderbaarlijke magie.
 ‘Beyond Magic With DMC’ vanaf 19 oktober elke zondag om 21.00 uur bij National Geograhic Channel