Matige start voor SBS6-real life liefdessoap Is this love?

Matige start voor SBS6-real life liefdessoap Is this love?

Geschreven door Daniël Schalk

De nieuwe real life liefdessoap Is this love? beleefde gisteren een matige première op SBS6. De dagelijkse soap met de vrijgezellen Ron, Sharon, Will, Alexander, Lisette en Francis trok gisteravond 348.000 kijkers. Utopia, de real life soap van SBS6 die begin dit jaar begon, trok vlak voor Is this love? 739.000 kijkers.

De Utopianen betraden Utopia op 31 december 2013 en waren meteen een succes. De eerste weken trok de real life soap miljoenen kijkers, daarna daalde de kijkcijfers maar niet ernstig.

Dagelijks kijken er nog steeds vele mensen naar het programma waarin 15 inwoners een nieuwe samenleving opbouwen. Is this love? blijkt nu al niet zo een succes te worden als Utopia. Dit komt waarschijnlijk door de concurrentie van NPO1 en RTL4. De datingshow concurreert dagelijks met het NOS Journaal op NPO1 en de RTL4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden.

De rest van de avond wist SBS6 ook geen goede zaken te doen. Na Is this love? zond SBS6 twee afleveringen uit van de Amerikaanse-serie Resurrection. De eerste aflevering trok 371.000 kijkers en de tweede aflevering trok 401.000 kijkers. Hart van Nederland trok daarna 623.000 kijkers. Het best bekeken programma van SBS6 was maandag Piets Weerbericht met 878.000 kijkers.