In de Rij voor Anne Frank ook naar Japan

In de Rij voor Anne Frank ook naar Japan

Geschreven door Pieter Jongsma

De NOS-documentaire In de Rij voor Anne Frank zal binnenkort ook te zien zijn op de Japanse televisie. De NHK, de grootste publieke omroep van het ruim 127 miljoen inwoners tellende land, heeft de documentaire aangekocht.

Eerder werd al bekend dat In de Rij voor Anne Frank, geproduceerd door The Media Brothers, ook te zien zal zijn op de Belgische VRT, bij de Amerikaanse publieke omroep en in Frankrijk. Bovendien is er interesse in zo’n twintig andere landen, waaronder Israël, Brazilië, Zuid-Korea en Duitsland.

In de Rij voor Anne Frank, een documentaire van regisseur Robert Schinkel, gaat over de ‘eeuwige’ rij voor het Anne Frank Huis. Vier seizoenen lang is de rij gevolgd. Zon, regen, storm of ijzige kou; de wereld staat altijd in de rij voor Anne Frank. Via persoonlijke verhalen van negen mensen uit de hele wereld en door tweeëntwintig meisjes die in hun eigen taal indringende passages voorlezen uit Annes dagboek, wordt het verhaal van Anne Frank opnieuw verteld en in beeld gebracht.

De NOS zond In de Rij voor Anne Frank dit voorjaar uit aansluitend aan de Nationale Herdenking op 4 mei.

De verkoop aan de Japanse collega’s kwam tot stand tijdens de internationale tv-beurs MIPCOM met bemiddeling van NPO Sales, dat de verkoop van programma’s van de publieke omroepen in het buitenland verzorgt.