Do nieuwe presentatrice SBS6-show Geld Maakt Gelukkig

Do nieuwe presentatrice SBS6-show Geld Maakt Gelukkig

Geschreven door Daniël Schalk

Presentatrice Do gaat vanaf 4 januari Geld Maakt Gelukkig presenteren bij SBS6. Do vervangt Sandra Schuurhof die met zwangerschapsverlof is. Geld Maakt Gelukkig werd in juli dit jaar voor het eerst uitgezonden bij SBS6. Dit eerste seizoen scoorde een gemiddeld marktaandeel van 10,5% en is daarmee een succes te noemen voor de tv-zender.

In Geld Maakt Gelukkig maken vijf deelnemers per aflevering kans op een geldbedrag. Dit geldbedrag wordt verdeeld door het publiek.

Iedereen in het publiek heeft 100 euro te vergeven. In totaal is dit 150.000 euro per aflevering. De deelnemers hebben allemaal een bepaald geldbedrag nodig om hun leven beter te maken. De deelnemer overtuigt het publiek door middel van een filmpje waaruit duidelijk wordt dat het bittere noodzaak is dat de deelnemer dit geldbedrag ontvangt.

Alle deelnemers zijn normale mensen in benarde situaties en hebben heel hard financiële hulp nodig. Geld Maakt Gelukkig is voor de deelnemers een laatste strohalm. De deelnemers delen hun persoonlijke, heftige verhaal op televisie met heel Nederland en met de studio waar 150 mensen in het publiek zitten.

Presentatrice Do zorgt er voor dat de deelnemers zich op hun gemak voelen en hun verhalen op een rustige manier kunnen vertellen. Geld Maakt Gelukkig heeft ook twee deskundigen in de vorm van Prem Radhakishun en Eef van Opdorp.

De deelnemers worden kritisch aan de tand gevoeld door een deskundig duo, dat zorgt dat er geen vraag onbeantwoord blijft. Dit zijn voormalig sociaal advocaat Prem Radhakishun en budgetcoach Eef van Opdorp. Zij voorzien de deelnemers ook van nuttige tips, wijze raad en financieel advies. Beiden waren ook te zien in het eerste seizoen van Geld Maakt Gelukkig.

Geld Maakt Gelukkig met Do is vanaf zondag 4 januari 2015 terug bij SBS6.