Recordaantal brieven voor boeren in Boer zoekt Vrouw

Recordaantal brieven voor boeren in Boer zoekt Vrouw

Geschreven door Pieter Jongsma

Op zondag 7 september jl. was te zien hoe Yvon Jaspers de boeren Geert, Gert-Jan, Tom, Willem, Leo, Jan, Bertie, Janko, Mario en Theo voorstelt aan Nederland. Zij hopen via het KRO-programma Boer zoekt Vrouw de ware liefde te vinden.

In totaal schrijven 2.388 vrouwen een brief naar een van de boeren: een record in het tienjarig bestaan van Boer zoekt Vrouw. Zondag 4 januari 2015 (20.20 uur NPO 1) brengt Yvon de post langs bij de boeren. Welke boeren zien we terug in de serie? Welke tien vrouwen nodigen zij uit voor de speeddate?

De één krijgt een bescheiden stapeltje post, de ander tassen vol. Veel briefschrijfsters hebben flink geknutseld. De vijf boeren met de meeste brieven worden de komende periode wekelijks gevolgd in hun zoektocht naar de ware liefde. Door wie maakt hun hart een sprongetje? Wie zorgt voor een blosje op de wangen?

Presentatrice Yvon Jaspers: "Na tien jaar Boer zoekt Vrouw staan we aan het begin van weer een nieuw seizoen. Het is een seizoen van extremen. De verschillen tussen de boeren lijken groter dan ooit. Al vanaf het najaar dompel ik mij onder in prachtige liefdesverhalen. Weer totaal anders dan eerdere jaren. Ontroerend, verrassend en ook herkenbaar voor iedereen. Ik raad iedereen aan te kijken!"

Boer zoekt Vrouw – De Webserie
Op de website www.kro.nl/boerzoektvrouw kun je dit seizoen de overige vijf boeren volgen die op liefdespad gaan. Elke dinsdag en donderdag is 'Boer zoekt Vrouw – De Webserie' te zien over hun datingavonturen. De webserie gaat direct na de uitzending van zondag 4 januari van start. Daarnaast biedt de website wekelijks previews en exclusieve verhalen van de boeren die op tv komen.

Boer zoekt Vrouw App
Eind december is de compleet vernieuwde gratis Boer zoekt Vrouw App verkrijgbaar. Met deze App op zak hebben de fans altijd Boer zoekt Vrouw bij zich en missen ze niks. Ze zijn als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over de boeren. Geïnteresseerden kunnen zich abonneren op hun favoriete boeren en ontvangen pushberichten over deze boeren zodra er nieuws is. De App is gratis te downloaden voor iPhone en Android.

Vervolg Boer zoekt Vrouw in het kort
De kick-off aflevering van dit seizoen Boer zoekt Vrouw werd door ruim 3,3 miljoen mensen bekeken. In de uitzending van 4 januari 2015 gaat Yvon Jaspers langs met de post. De vijf boeren die de meeste liefdesbrieven krijgen, kiezen elk tien vrouwen uit die zij in de aflevering daarop ontmoeten tijdens de speeddates. Vervolgens leren ze vijf van hen iets beter kennen als ze een dagje uit gaan, waarna ze drie potentiële liefdes uitnodigen een week te komen logeren op de boerderij.
De vijf boeren die minder post krijgen, gaan ook aan de slag met de brieven. De KRO blijft ze online volgen, want ook daar bestaat kans dat ze dé vrouw van hun leven vinden. In de laatste uitzending van de serie, op zondag 22 maart, komen alle boeren én hun eventuele partners samen om elkaar, Yvon en de kijker te vertellen hoe het nu met ze gaat. Dan weten we het: heeft de boer de liefde gevonden?|

Bekijk Boer Zoekt Vrouw op TVblik.nl/boer-zoekt-vrouw