Veelbelovende uitvindingen in finale Het Beste idee van Nederland

Veelbelovende uitvindingen in finale Het Beste idee van Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Morgen is de live finaleshow van Het Beste Idee van Nederland. De winnaar van het SBS6-programma ziet niet alleen zijn of haar uitvinding in productie gaan, maar wordt ook beloond met een geldbedrag van €15.000. Afgelopen weken zijn de uitvindingen van de finalisten doorontwikkeld. Dat er nog altijd ruimte is voor nieuwe producten op de markt blijkt wel uit het feit dat voor maar liefst vijf uitvindingen al vergevorderde gesprekken met producenten lopen.

Zo is het Voedingscentrum zeer geïnteresseerd in de Choppy Chef wegwerpsnijplank en de Towel Dish. Welke finalist naar huis gaat met het beste idee van Nederland, wordt voor vijftig procent bepaald door de jury en voor vijftig procent door de kijkers thuis. Zij kunnen hun stem uitbrengen door te bellen en sms’en. De finale van Het Beste Idee van Nederland is morgen om 20:00 uur te zien bij SBS6.

De jury van Het Beste Idee van Nederland, bestaande uit Bernd Schneider, Marco Aarnink en Erlynne Bakkers, krijgen het moeilijk zaterdag. De kwaliteit van de uitvindingen ligt hoog dit jaar. Er is al interesse getoond in maar liefst vijf uitvindingen. Niet alleen is er al een producent voor de OBOS, een sneeuwschep die hanteerbaar is bij opstaande bestrating, ook voor de zwemhulp en de Clear Mirror View is reeds belangstelling getoond. De Zwemhulp is omarmd door het Nationaal Platform Zwembaden en is getest door olympisch kampioene Thamar Henneken. Voor de Clear Mirror View vinden er gesprekken plaats met DAF. Het voedingscentrum is enthousiast over de Choppy Chef wegwerp snijplank en de Starrp (voorheen Towel Dish).

Ophef rondom de Towel Dish
De uitvinding ‘Towel Dish’ -die inmiddels verder gaat onder de naam Starrp- was eerder deze week in opspraak. De Volkskrant schreef over een andere uitvinder die de uitvinding verdacht veel op zijn eigen product vindt lijken. De uitvinder in kwestie is reeds in contact met Bernd Schneider, juryvoorzitter van Het Beste Idee van Nederland en oprichter van International Innovation Company (IIC). IIC houdt zich jarenlang bezig met de ontwikkeling van octrooien en ook van de ideeën die voorbij komen in de zaterdagavondshow van SBS6. Het moment tussen de opnames van de eerste presentatie van de uitvinders en de live finaleshow op 20 december, wordt gebruikt om de finale-ideeën verder te onderzoeken en door te ontwikkelen. De afgelopen weken is hard gewerkt om het idee van de Towel Dish / Starrp -mede gelet op de actuele voorlichting rondom hygiëne- verder door te ontwikkelen. Op zaterdag 20 december tijdens de live finaleshow van Het Beste Idee van Nederland wordt een product gepresenteerd dat mogelijk het beste idee is om dit eeuwenoude hygiëneprobleem met vaatdoekjes aan te pakken. De jury van Het Beste Idee van Nederland is erg kieskeurig met het selecteren van ideeën en respecteren uiteraard bestaande octrooien.

De finale-uitvindingen zijn: Clear Mirror View, Zwemleshulp, Toweldish, Perimeter Security, OBOS, Tranenvanger, Choppy Chef, Back Saver. Bekijk hier de presentaties van de finalisten: http://www.sbs6.nl/programmas/het-beste-idee-van-nederland/cast/seizoen-2014/finalisten

Het Beste Idee van Nederland wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder en Britt Dekker, mede-mogelijk gemaakt door Kieskeurig.nl en geproduceerd door TinCan.

Het Beste Idee van Nederland
Zaterdag om 20.00 uur bij SBS6

Bekijk Het Beste Idee van Nederland op TVblik.nl/het-beste-idee-van-nederland