Onverwachte profs en talentvolle groentjes in ‘Everybody Dance Now’ bij RTL 4

Onverwachte profs en talentvolle groentjes in ‘Everybody Dance Now’ bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma

Nederland maakt zich op voor een fonkelnieuw én fris derde seizoen van ‘Everybody Dance Now. Vanaf 2 januari is hét dansprogramma wekelijks weer helemaal terug op de vrijdagavond bij RTL 4. Juryleden Lieke van Lexmond, Jan Kooijman, Dan Karaty en presentatrice Chantal Janzen zijn wederom de vaste waardes in het programma, maar inhoudelijk is het dit jaar nét even iets anders.

De lat blijkt nog hoger te liggen, wanneer de acts na de auditieronde en ranking de zenuwslopende liveshows bereiken. Dit jaar komen de acts wekelijks terug en dát vraagt dus in elke live uitzending om een nieuwe choreografie van waar topniveau. Alleen de allerbesten dringen door en komen steeds dichter bij de titel ‘meest entertaining dansact van Nederland’ én een hoofdprijs van maar liefst 25.000 euro.

Online op rtl.nl/everybodydancenow is de show uiteraard ook te volgen. Robin Martens (bekend van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden) maakt hier haar eerste stappen als presentatrice bij RTL 4. Zij geeft een uniek backstage verslag van wat er gebeurde tijdens de opnames van de auditieafleveringen. Uiteraard is zij ook tijdens de liveshows online te volgen, zodat de kijker thuis echt niets hoeft te missen van de populaire dansshow.

Meer over het presentatie debuut van Robin lees je hier.

Opvallende acts die dit seizoen voorbij komen zijn ‘The Dutch Soul Sista's’: de jonge opvolgsters van de finalisten ‘The Dutch Soul Supply’ uit het eerste seizoen van ‘Everybody Dance Now’. ‘The Sista’s’ is een zeer gedreven funky soul groep van vier meiden, die met hun jonge leeftijden (10, 11 en 12 jaar) een bijzondere dansstijl en muzieksmaak met zich meebrengen. Verder is de verscheidenheid in dansacts dit jaar bijzonder hoog. Zo komen er dansende baby's, een slangendans, een 82-jarig Engels wals-koppel, een klassieke balletgroep en een hofdansgroep die toch eigenlijk géén hofdansers blijken te zijn…

Chantal Janzen: “Ik kan met zekerheid zeggen dat in dit derde seizoen de titel van het programma volledig tot z'n recht komt, want wat betreft kandidaten komt nu écht 'iedereen' langs..! De huiskamer wordt nog meer dan anders ingewisseld voor de groene/rode vloer van ‘Everybody Dance Now’, het programma loopt dit jaar over van mensen mét de nodige portie lef. Ook mensen waarvan je het absoluut niet verwacht dat ze überhaupt kúnnen dansen. Het amusement wat al deze mensen met zich meebrengen, naast het hoge niveau van professionele dansers maakt dit nieuwe seizoen echt ‘n feest!”

Vanaf 2 januari elke vrijdag tussen 20.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4.

Bekijk Everybody Dance Now op TVblik.nl/everybody-dance-now