Vijandschap of verzoening in nieuw seizoen Het Familiediner

Vijandschap of verzoening in nieuw seizoen Het Familiediner

Geschreven door Pieter Jongsma

Een reis naar Disneyland, een hond of een gebrek aan tijd: hechte familiebanden en vriendschapsrelaties kunnen door een – op het eerste gezicht – kleinigheid worden verbroken. Bemiddelaar Bert van Leeuwen probeert in een nieuw seizoen van ‘Het Familiediner’ opnieuw ruziënde familieleden bij elkaar te brengen.

Samen met tv-kok Prins van den Bergh, die dit seizoen voor de tweede keer meewerkt aan het programma, probeert Van Leeuwen de familieleden weer samen aan tafel te krijgen. Het diner dient als de start van een echte hereniging. Maar dan moeten de kibbelende familieleden wel in de limousine stappen.

In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen probeert de zoon van visboer Math om zijn vader en oom Huub weer bij elkaar te krijgen. Huub is ervan overtuigd dat zijn broer drie jaar geleden roddels heeft verspreid over hem en zijn vriendin Judith. Math zou hebben verteld dat Huub Judith op wintersport heeft geslagen, terwijl dit nooit is gebeurd. De gemoederen liepen zo hoog op, dat Huub zijn broer zelfs mededeelde dat hij hem “kapot zou schieten”.

Warme band tussen zussen bekoeld
Eén duw maakt een einde aan het contact tussen de zussen Vera en Xenia. De zussen, en tegelijkertijd elkaars beste vriendinnen, spraken elkaar dagelijks. Zelfs de afstand tussen de zussen (Xenia woont als voetbalvrouw samen met haar man Leroy Fer in Engeland) was geen belemmering voor hun warme band. Toen Vera haar zus een duw of een klap verkocht, was er van liefde tussen de zussen geen sprake meer. Vera werd direct op het vliegtuig gezet en sinds die dag hebben de dames geen woord meer gewisseld. Is Xenia bereid om Vera te vergeven als zij met Bert op de stoep staat?

Sorry-limousine
Ook de 'sorry limousine' staat dit seizoen weer iedere week ergens in Nederland. Voorbijgangers kunnen instappen en een persoonlijke boodschap inspreken. Wie gaat er met Bert op stap om persoonlijk zijn excuses aan te bieden? En lukt het om met dit kleine, maar zo belangrijke woordje ‘sorry’ de relatie tussen familie of vrienden weer nieuw leven in te blazen?

Vanaf 5 januari iedere maandag om 22.10 uur op NPO 1.
Bekijk Het Familie Diner op TVblik.nl/het-familiediner