Nieuw seizoen Het Mooiste Meisje van de Klas vanaf 5 februari

Nieuw seizoen Het Mooiste Meisje van de Klas vanaf 5 februari

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op donderdag 5 februari  start bij AVROTROS het nieuwe, 9e seizoen van Het Mooiste Meisje van de Klas. Wederom heeft Jaap Jongbloed inspirerende levensverhalen gevonden van bijzondere vrouwen, die vroeger het mooiste meisje van de klas waren.

Van vrouwen die als trauma-arts levens redden tot vrouwen die het leven weer moeten oppakken na het onvoorstelbare verlies van hun kind. En ook dit seizoen komt er weer een mooiste tweeling voorbij.

Jaap Jongbloed portretteert elke aflevering het ooit aanbeden mooiste meisje van de klas. Hoe is het haar vergaan? Wat maakte haar zo speciaal en wie kreeg haar eerste zoen? Zijn de verwachtingen die men over haar had, uitgekomen of heeft haar leven een verrassende wending genomen? Klasgenoten en bekenden halen herinneringen op aan haar en de schooltijd. Nostalgie, bijzondere verhalen en veel liefde in dit programma, dat iedere kijker terugvoert naar die zo overzichtelijke tijd op school.

Aflevering 1
In de eerste aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas staat de Gooise Joyce (1974) centraal. Met haar blonde verschijning en humor behoort ze tot de populaire meiden van de Godelinde Scholengemeenschap in Naarden. Voor haar klasgenoten komt Joyce over als een echt Goois meisje; ze draagt de mooiste kleding en heeft een vader met een succesvol cateringbedrijf die haar met zijn Jaguar op school afzet. Door haar humor weten maar weinig klasgenoten welk verhaal er werkelijk schuil gaat achter dit perfecte plaatje. Als kind van gescheiden ouders voelt ze zich namelijk nergens thuis. Als de situatie onhoudbaar wordt, sturen haar ouders de dan 15-jarige Joyce naar het St Louis internaat in Oudenbosch.

Jaap Jongbloed reist naar Kaapstad waar Joyce 8 jaar geleden halsoverkop naar toe geëmigreerd is nadat ze tijdens een vakantie verliefd geworden is op het land. Jaap praat met Joyce over haar zoektocht naar liefde en bevestiging van haar ouders, maar ook van mannen. Haar zoektocht naar de prins op het witte paard levert Joyce een turbulent liefdesleven op en zelfs een echte prins! Maar als ze haar droomman dan eindelijk gevonden lijkt te hebben en de trouwjurk al gekocht is, gebeurt er iets onverwachts.

Bekijk Het Mooiste Meisje van de Klas op TVblik.nl/het-mooiste-meisje-van-de-klas