Valentijnsweek en Oscarwinnaarsweek in februari bij RTL 8

Valentijnsweek en Oscarwinnaarsweek in februari bij RTL 8

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Februari is de maand van de liefde en van de Academy Awards. Reden genoeg voor twee mooie filmthemaweken bij RTL 8. In de aanloop naar Valentijnsdag staat RTL 8 vanaf maandag 9 februari een week lang geheel in het teken van de liefde. Tot en met vrijdag 13 februari is elke dag op prime time een romantische film te zien.

In de vijf films is te zien dat liefde soms moeilijk, lastig en vervelend kan zijn, maar ook mooi en meeslepend. De uitreiking van de Academy Awards ontgaat RTL 8 natuurlijk ook niet. In de ‘Oscarwinnaarsweek’ is er alleen plaats voor de allerbeste films. Vanaf 16 februari tot en met 20 februari wordt dagelijks een Oscarwinnende film uitgezonden.

Oscarwinnaarsweek
In ‘The King’s Speech’ heeft de onlangs gekroonde koning George VI van Engeland (Colin Firth) een ernstig stotterprobleem. Met hulp van een logopedist probeert hij zijn spraak te verbeteren en een echte leider voor zijn volk te zijn.‘The Social Network’ gaat over Harvard-student Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) die aan de basis van de oprichting van Facebook staat. Het resultaat is een revolutie in de communicatiewereld, maar het succesverhaal kent ook een schaduwzijde.

In ‘Kramer vs Kramer’ raken Ted Kramer (Dustin Hofman) en zijn vrouw Joanna (Meryl Streep) verwikkeld in een vechtscheiding. Beiden eisen de voogdij om hun zoontje Billy en een slepende rechtszaak volgt. ‘Erin Brokovich’ (Julia Roberts) krijgt een baan als assistente bij een advocatenkantoor. Niemand neemt haar serieus, maar daar komt verandering in als ze het in haar eentje opneemt tegen een groot energiebedrijf. In ‘A Beautiful Mind’ wordt de geniale, maar wereldvreemde wiskundige John Nash (Russel Crowe) vlak na de Tweede Wereldoorlog gevraagd om Sovjetcodes te ontcijferen voor de overheid. Voor John is dit een zware belasting waardoor hij compleet de weg kwijtraakt.

Valentijnsweek
In de 'Valentijnsweek' zijn de volgende films te zien: 'Ghost', 'Letters To Julliet', 'Love Happens', 'Only You' en 'When Harry Met Sally'.

‘Valentijnsweek’:
Maandag 9 februari tot en met vrijdag 13 februari om 20.30 uur achtereenvolgens ‘Ghost’, ‘Letters To Juliet’, ‘Love Happens’, ‘Only You’ en ‘When Harry Met Sally’.

‘Oscarwinnaarsweek’:
Maandag 16 februari tot en met vrijdag 20 februari om 20.30 uur achtereenvolgens ‘Kramer vs Kramer’, ‘Erin Brokovich’, ‘The Social Network’, ‘A Beautiful Mind’ en ‘The King’s Speech’.

Bekijk programma's van RTL 8 op TVblik.nl/gemist/rtl8