MotoGP terug op open net Eurosport

MotoGP terug op open net Eurosport

Geschreven door Pieter Jongsma

Eurosport zendt, vanaf het laatste weekend van maart, alle 18 races - inclusief vrije trainingen, kwalificaties en warm-ups - van de MotoGP LIVE uit. Daarmee is, voor het eerst sinds jaren, de MotoGP weer voor iedereen te zien: zowel in Nederland als in Vlaanderen worden 9 GP’s op het ‘reguliere’ Eurosport uitgezonden, en negen op Eurosport 2.

Met de uitzendingen van de MotoGP opereert Eurosport Benelux voor het eerst met een geheel eigen productieteam. De presentatie is in handen Samantha van Wijk, Eurosport Benelux’ eerste Nederlandstalige presentatrice ooit. Het commentaar wordt verzorgd door Eurosport’s leading MotoGP commentator Diederick de Vries en ex-coureur Patrick van den Goorbergh.

Na een jarenlang verblijf van de MotoGP op premiumzender Sport1, brengt Eurosport Benelux ‘s werelds hoogste raceklasse dus weer terug op het open net. De eerste 5 Grand Prix, plus die van San Marino, Aragón en Valencia én de TT Assen, zijn op Eurosport te zien en ‘de rest’ op Eurosport 2. Het aanbod is compleet: naast de trainingen, kwalificaties, warm-ups en wedstrijdraces, is op Eurosport - voorafgaand aan elk raceweekend - een uitgebreide preview te zien, en op maandagavond wordt, ook op Eurosport, uitvoerig teruggeblikt. De verslaggeving wordt aangevuld met interviews, reportages en grid reports.

Eurosport verwierf de rechten voor maar liefst 4 seizoenen, en ook de Moto2, de Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies (dé klasse voor aanstormend talent) maken deel uit van het pakket. Eurosport Benelux vliegt haar verslaggeving voor het eerst volledig lokaal aan: een geheel eigen productieteam - aangevoerd door de ervaren Ed Meijer - opereert merendeels op locatie én vanuit een speciaal voor deze operatie in aanbouw zijnde Master Control Room in Eurosport’s hoofdkantoor in Parijs. Eurosport Benelux beschikt over eigen camera’s op locatie, met Samantha van Wijk - bekend van onder meer NH Sport, Tracks&Trails en de Jupiler League - dus in de rol van interviewer en presentatrice.

Van Wijk heeft er zin in. Wat heet: “Sport is mijn grote passie. Om dan te mogen presenteren voor een zender als Eurosport, is een eer en een enorme uitdaging. De MotoGP is een fantastisch kampioenschap; de absolute top van de mondiale racesport. Dat ik hier dan óók nog de allereerste Nederlandstalige presentatrice ben, maakt voor mij het plaatje compleet”. Ook Gijs Poortman, productie-manager van Eurosport Benelux, is blij met de nieuwe koers: “Met de MotoGP zetten we voor het eerst een geheel eigen productie neer. Maken we echt zélf televisie. De nieuwe aspecten die dit voor ons met zich meebrengt, maken het tot een ongekend uitdagend project.”