Sneeuwpret, vriendschap en muziek in De Winter Voorbij

Sneeuwpret, vriendschap en muziek in De Winter Voorbij

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na jarenlang de Zuid-Europese stranden en boulevards onveilig te hebben gemaakt in De Zomer Voorbij, gooit de Volendamse vriendenclub Jan Smit, Nick & Simon en 3JS het deze winter over een totaal andere boeg: sneeuwpret in het Oostenrijkse Tirol!

In het nieuwe AVROTROS-programma De Winter Voorbij binden de mannen natuurlijk de skies onder en bewonderen ze al paraglidend het winterlandschap, maar ook zijn ze niet te beroerd om zich de lokale gebruiken eigen te maken of schnaps te proeven. Zoals iedere reis staan "fun & jolijt" en de liefde voor muziek centraal. Dit alles doen ze uiteraard niet alleen.

In hun gezellige Oostenrijkse chalet ontvangen ze onder anderen Wolter Kroes, Art Rooijakkers, Ruben Nicolai, 3JS, Kim-Lian van der Meij, Brownie Dutch en Lange Frans. De gasten worden meegevoerd naar alle winterse activiteiten en naast veel sneeuwpret zijn er ook weer veel bijzondere muzikale momenten.

Aflevering 1
In de eerste aflevering op woensdag 4 maart halen Jan Smit, Nick & Simon en 3JS in een muziekstudio in Volendam de leukste herinneringen op aan de vele seizoenen van De Zomer Voorbij. Maar is het niet eens tijd voor onvervalste sneeuwpret in De Winter Voorbij? De vrienden treffen daarom alle voorbereidingen voor de muzikale sneeuwreis. Ze willen veel leuke gasten meenemen naar het Oostenrijkse Tirol. Maar kan iedereen wel skiën? Het wordt dus tijd voor een goede voorbereiding.

Jan Smit gaat daarom samen met zijn kameraad Wolter Kroes skiles geven aan Brownie Dutch. Om alvast te wennen aan de kou gaan Simon Keizer en Jan Smit met Ruben Nicolai op 'koude stage' in Volendam. Ze bivakkeren tussen de garnalen in de vriezer bij een vishandel. Nick Schilder onderzoekt ondertussen of tv-kok Ramon Beuk geschikt is om als chef mee te nemen op skivakantie. Hij laat hem op de dijk in Volendam koken en serveren met een sneeuwkanon en windmachine op hem gericht. Het weer in Tirol kan immers verraderlijk zijn. Uiteindelijk komt de hele groep vrienden samen op een indoor skibaan om alvast een voorproefje te nemen op het skiën en de sneeuwpret en uiteindelijk komen ook de gitaren tevoorschijn rond het haardvuur.

Bekijk De Winter voorbij op TVblik.nl/de-winter-voorbij