Tweede reeks Kinderen voor Kinderen pakt uit van start

Tweede reeks Kinderen voor Kinderen pakt uit van start

Geschreven door Daniël Schalk

Op zaterdag 14 maart start de tweede reeks van de televisieserie van de VARA: Kinderen voor Kinderen pakt uit. Elke aflevering staat één van de Kinderen voor Kinderen-hits uit de afgelopen jaren centraal. Kinderen uit het koor gaan samen met een bekende Nederlander op zoek naar het verhaal achter het lied. De presentatie is in handen van Lex Uiting.

In elke aflevering pakt Kinderen voor Kinderen ‘een liedje uit’. De kinderen gaan op bezoek bij een BN-er en worden meegenomen in zijn/haar wereld om meer te leren over de achtergrond van het lied. Het Kinderen voor Kinderen Koor gaat eerst op bezoek bij Jeugdjournaal verslaggever Tako Rietveld waar het lied ‘Mandela’ centraal staat.

Als tweede is het de beurt aan presentatrice Monique Smit (‘Roze gitaar’). Vervolgens gaan de kinderen langs bij radio- dj, vj en presentator Dennis Weening (‘Vakantie’). Zangeres en actrice Dilara Horuz (‘Houd eens op met dat gepest’) is de hoofdpersoon in de vierde aflevering. Het vijfde bezoek is aan Anky van Grunsven (‘Doe de Kanga’).

Vervolgens zullen de kinderen langs gaan bij presentator Klaas van Kruistum (‘Mijn boek’). De presentatrice en actrice Dolores Leeuwin wordt als zevende bezocht (‘Ik lust alles’) en in de laatste aflevering is rapper Monsif de hoofdpersoon (‘Feest’).

Andersom wordt de BN-er ook meegenomen in de zang- en danswereld van Kinderen voor Kinderen: de kinderen stomen hem of haar klaar voor een eenmalig gastoptreden met het lied dat centraal staat in de betreffende uitzending. Repetities, styling én natuurlijk het optreden zelf zijn in de uitzending te zien.

Kinderen voor Kinderen pakt uit is vanaf zaterdag 14 maart tot en met zaterdag 2 mei om 10:05 uur te zien bij de VARA op NPO Zapp (NPO 3).

Bekijk Kinderen voor Kinderen op TVblik.nl/kinderen-voor-kinderen