Native verkoopt miljoen keer in Amerika

Native verkoopt miljoen keer in Amerika

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het succesvolle album Native van de Amerikaanse band OneRepublic, waar Ryan Tedder de leadzanger is, heeft 1 miljoen exemplaren verkocht in Amerika. Het is het tweede album voor OneRepublic die 1 miljoen keer over de toonbank ging. In Nederland is dit album ook enorm succesvol.

Counting Stars kwam uit in 2013 en werd een grote hit. Vandaag de dag wordt het nummer nog steeds gedraaid. De opvolger van Counting Stars liet echter op zich wachten. Op Youtube verscheen de videoclip van het nummer Something I Need, helaas is dit nummer nog niet officieel in Nederland uitgebracht.

Maar ineens was daar Love Runs Out, die de opvolger werd van Counting Stars. Ook dit nummer werd een grote hit in Nederland. Inmiddels is ook een derde single van dit album uitgebracht. Dit heeft ook even wat geduurd, maar de single I Lived is inmiddels vaker op de radio te horen. 

De frontman van OneRepublic, Ryan Tedder, scoort niet alleen zelfs hits. Ook schrijft hij (succesvolle) nummers voor andere artiesten. Zo schreef Ryan mee aan het album 1989 van Taylor Swift. Op dat album staan de nummers, Welcome To New York en I Know Places die beide geschreven zijn door Taylor en Ryan samen.

Onlangs verscheen ook een derde single van het album 1989 van Taylor Swift, Style. Dit is de opvolger van de eerdere singles, Shake It Off en Blank Space.