Tweede seizoen BNN-serie Smeris vanavond van start

Tweede seizoen BNN-serie Smeris vanavond van start

Geschreven door Daniël Schalk

Het tweede seizoen van de BNN-dramaserie Smeris, met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, gaat vanavond van start. De serie liet de kijker na het eerste seizoen met veel vragen zitten. De grootste vraag was: Is Theo Kamp dood?

In de seizoensfinale was vorig jaar te zien hoe Theo Kamp, gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge, werd neergeschoten, een liquidatiepoging. Het tweede seizoen van Smeris gaat verder waar het eerste seizoen is gebleven, de moordaanslag op Theo.

Er staat weer veel te gebeuren in het tweede seizoen van Smeris. Het eerste seizoen begon met de overplaatsing van Theo Kamp. Hij werd overgeplaatst naar het Hennep-rooiteam omdat hij zich niet kon beheersen toen er een conflict ontstond tussen hem en de topcrimineel Freddy van Nuenen.

Theo Kamp kon niet stil blijven zitten, zelfs niet door zijn nieuwe collega Willem Niessen, gespeeld door Dennis van de Ven, die op hem moest letten. Theo Kamp en Willem Niessen raakten verzeild in de wereld van hennep. In het tweede seizoen verruilen ze de Tilburgse hennep voor de duistere wereld van XTC en vrouwenhandel in Amsterdam.

“Vanaf draaidag één was het meteen weer áán”, lieten Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven eerder al weten. “Heerlijk om weer in de huid van Theo en Willem te kruipen.” In het tweede seizoen van Smeris leidt het onderzoek naar de moordaanslag op Theo naar Amsterdam.

Zijn partner Willem komt daar ook de criminelen tegen die eerder zijn dochter ontvoerden, onder leiding van de levensgevaarlijke Guy Moliers. Deze Vlaamse topcrimineel heeft ook Robert Kamp in zijn kielzog, de vader waar Theo al negen jaar naar op zoek is.

Smeris is vanaf vanavond, wekelijks, om 20:30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Bekijk Smeris op TVblik.nl/smeris