MGMT weer op Tournee (In Amerika)

MGMT weer op Tournee (In Amerika)

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

MGMT heeft aangekondigd weer op tournee te gaan. Sinds hun laatste album Congratulations (2010) heeft de psychedelische rockgroep niets van zich laten horen. Tot nu toe dan.

Van april tot en met juli trekt het duo door Amerika voor een aantal shows. Er is vooralsnog geen sprake van een Europees tournee. Maar we kunnen wel een nieuw album van de heren verwachten. Een precieze datum is nog niet bekend, maar de plaat moet ergens in juni uitkomen.

Het nieuwe album heet heel simpel MGMT en is opgenomen met Dave Fridmann, die eerder met onder meer The Flaming Lips en Mercury Rev werkte. Op 20 april verschijnt er in het kader van Record Store Day ook een nieuwe release van MGMT. Welke nummers daarop staan hebben de Amerikanen nog niet bekend gemaakt.

Frontman Andrew Van Wyngarden vertelt aan het Amerikaanse magazine Rolling Stone dat het nieuwe album onder meer geïnspireerd is door Aphex Twin en housemuziek. ‘We proberen niet om muziek te maken die iedereen begrijpt wanneer ze het voor het eerst horen,’ vertelt zijn maatje Benjamin Goldwasser over het album.

Als je denkt, wie was MGMT ook alweer? Hun grootste hit. Kids, staat hier onder:

MGMT - Kids