Lady BlaBla komt met eigen single

Lady BlaBla komt met eigen single

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het anti-pest icoon Lady BlaBla komt eindelijk met een eigen single. In 2014 werd Lady BlaBla landelijk bekend door haar deelname aan de talentenjacht Holland's Got Talent. Bij haar opkomst keek de jury al raar op, het voorbeeld van vooroordelen. Maar dan weet Lady BlaBla de jury en het publiek op een positieve manier te verrassen.

De boodschap die de bijzondere zangeres wil uitdragen heeft alles te maken met pesten. Pesten is bijna iedere dag onderdeel van het nieuws. Altijd op een negatieve manier. Daar wil Lady BlaBla verandering in brengen. Met haar muziek wil de zangeres op een humoristische manier pesten bespreekbaar maken.

Haar eerste single Bladibla is vanaf 1 april 2015 officieel uitgekomen als single. Het nummer heeft alles te maken met het maatschappelijke probleem: het pesten. Met de muziek probeert Lady BlaBla er voor te zorgen dat er anders wordt omgegaan met pesten en het de gepeste kinderen en tieners probeert te steunen.

Met deze energieke track wil Lady BlaBla kinderen én tieners stimuleren na te denken over het effect wat hun woorden kunnen hebben op anderen. Het pesten zal nooit helemaal verdwijnen, daar is ook het het doel waar Lady BlaBla mee bezig is. In elke groep is wel een zwart schaap, maar de vraag is hoe ga je daar mee om?

Lady BlaBla hoopt kinderen en tieners te inspireren de leukste versie van zichzelf te worden. 'Dat iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn, zodat je dát kunt uitstralen, zullen mensen nog steeds wel iets van je vinden. Maar kan je het makkelijker naast je neerleggen! Het gaat dan niet meer om wat je bent (dik, dom, homo, gehandicapt, enz...) maar om wie je bent!' aldus Lady BlaBla.

De videoclip

De bijbehorende videoclip speelt zich af in een viruele wereld, gecreëerd door grafisch kunstenaar Giovanni de Reus. Het lijkt alsof er een blik aan acteurs en figuranten is open getrokken, maar dat is niet zo. Iedereen wordt gespeeld door niemand minder dan Lady BlaBla zelf.

In de clip wordt visueel gemaakt dat woorden echt pijn kunnen doen. De pestkoppen dragen gekleurde petten. Dat verwijst weer naar de Kanjertraining. Dat is een anti-pest methode waar veel basisscholen mee werken. Bovendien beschermt Lady BlaBla gepeste kinderen met een schild waar het logo van Stichting Pesten opstaat. Samen met Holland's Got Talent jurylid, Dan Karaty is Lady BlaBla ambassadeur van Stichting pesten, het grootste anti-pest portaal van Nederland.

Bladibla is vanaf woensdag 1 april 2015 online beschikbaar via iTunes,Spotify en andere bekende download en streaming portals. De videoclip is hier te zien en via het YouTube-kanaal van Lady BlaBla.

Bekijk Holland's Got Talent terug via TV Blik.