Dotan wint 3FM Awards voor Beste zanger en Beste single

Dotan wint 3FM Awards voor Beste zanger en Beste single

Geschreven door Daniël Schalk

Dotan heeft donderdagavond drie 3FM Awards gewonnen. Dotan won de 3FM Awards voor Beste zanger, Beste single met Home en de Schaal van Rigter. NPO 3FM reikte donderdagavond voor de elfde keer de 3FM Awards uit, voor de eerste keer in TivoliVredenburg in Utrecht.

Kensington won donderdagavond twee 3FM Awards. De band, bestaande uit Eloi Youssef, Casper Starreveld, Niles Vandenberg, Jan Haker en Lucas Lenselink, won de 3FM Awards voor Beste artiest rock en Beste album met hun album Rivals.

De presentatie van de 3FM Awards was op jongerenzender NPO 3 in handen van Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Frank van der Lende. Op radiozender NPO 3FM presenteerde Domien Verschuuren de elfde editie van de 3FM Awards.

Naast Dotan en Kensington vielen nog veel meer andere artiesten in de prijzen. Chef'Special won de 3FM Awards voor Beste band. Ilse DeLange won in de categorie Beste zangeres. De 3FM Award voor Beste artiest pop ging naar Racoon. Mister and Mississippi gingen naar huis met de prijs voor Beste artiest alternative. Typhoon won in de categorie Beste artiest hiphop. In de categorie Beste artiest dance won Martin Garrix. Jett Rebel won de 3FM Award voor Beste live act en Kovacs won de prijs voor Beste nieuwkomer.

“De winnaars van de 3FM Awards laten zien dat de Nederlandse popmuziek letterlijk 'on fire' is”, laat 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers weten. Hij vervolgt: “Het publiek koos voor een flink aantal nieuwe artiesten: Kovacs, Mister & Mississippi, Dotan, Typhoon, Jett Rebel en nog meer. Van de tien winnende artiesten zijn zeven 3FM Serious Talents. Serious Talent weet de carrière van een startende artiest een impuls te geven. De muziekliefhebber waardeert die inzet, zo blijkt nu duidelijk.”

Bekijk de 3FM Awards 2014 op TVblik.nl/amusement-muziek/3fm-awards-4