Publiek beinvloedt programmering Meimaand Filmmaand

Publiek beinvloedt programmering Meimaand Filmmaand

Geschreven door Pieter Jongsma

Veronica Magazine en Veronica TV slaan de handen opnieuw in één en brengen de keuzefilm in de Meimaand Filmmaand. Vanaf vandaag, de start van de filmmaand, kan iedereen via www.veronicamagazine.nl/filmmaand stemmen op vier opties die de laatste film van de maand kunnen worden.

Men kan kiezen voor: The Sweeney (met Ray Winstone), The Man with the Iron Fists (met Russell Crowe), The Raven (met John Cusack) of Intersections (met Frank Grillo). De keuzefilm wordt op 30 mei om 22.00 uur uitgezonden en is de afsluiter van de Meimaand Filmmaand.

Van 1 tot 19 mei is de verkiezing geopend en kan iedereen via de website van Veronica Magazine stemmen op de afsluiter van de Meimaand Filmmaand. De stemmers beïnvloeden niet alleen de programmering van Veronica, maar maken ook kans op een tablet.

Tienduizenden stemmers
Veronica Magazine en Veronica TV geven sinds 2014 het publiek de kans om te laten weten welke film ze willen zien, en met succes. Tijdens de Meimaand Filmmaand in 2014 stemden ruim 25.000 mensen op hun favoriete film (de winnaar was Prince of Persia: The Sands of Time). Eind vorig jaar, tijdens de November Premièremaand, waren dat zelfs ruim 27.000 mensen (de winnaar was Savages). De crossmediale samenwerking rondom de keuzefilm zorgt ervoor dat print, digitaal en tv bij elkaar komen met als doel het publiek te plezieren.

Keuzefilms 2015
Dit jaar kan er worden gekozen uit The Sweeney, The Man with the Iron Fists, The Raven en Intersections.
-The Sweeney (2012) gaat over Jack Regan (Ray Winstone) die leider is van een elite team met nogal aparte opsporingsmethoden. Als een standaard overval uitloopt op een kille executie, is niets meer wat het lijkt. Het onderzoek en de gebeurtenissen er omheen vormen de dodelijke bedreiging voor Jack en zijn team.

-In The Man with the Iron Fists (2012) maakt een ijzersmid (RZA) in het 19e eeuwse China dodelijke wapens. Wanneer zijn dorpje wordt aangevallen, doet hij er alles aan om de bewoners te beschermen. Hij krijgt hulp van een geheimzinnige vreemdeling (Russell Crowe).
-In The Raven (2012) gebruikt een seriemoordenaar de verhalen van Edgar Allen Poe (John Cusack) als bron van inspiratie. Rechercheur Emmett Fields (Luke Evans) helpt hem om hier een eind aan te maken.

-Intersections (2013) gaat over een koppel dat tijdens hun huwelijksreis een heftig auto-ongeluk overleeft, midden in de woestijn.

Keuzefilm Meimaand Filmmaand 2015
Zaterdag 30 mei om 22.00 uur bij Veronica