BNN in najaar met nieuwe dramaserie Vechtershart

BNN in najaar met nieuwe dramaserie Vechtershart

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

BNN komt dit najaar met een nieuwe achtdelige dramaserie. Deze week zijn de opnames van de nieuwe, rauwe en spannende dramaserie Vechtershart van start gegaan. De serie speelt zich af in de bloedfanatieke, hechte en bijzondere wereld van de vechtsport en boksscholen.

De omroep heeft Waldemar Torenstra weten te strikken voor de hoofdrol. Torenstra vertolkt de rol van Nick Roest, een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrijkomt. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, de advocaat David Roest, gespeeld door Benja Bruijning, betrokken was.

Berooid probeert Nick zijn leven weer op te pakken. Hij is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport. Naast Waldemar Torenstra en Benja Bruijning zijn onder andere ook Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen te zien vanaf zondag 15 november in de NPO 3-serie Vechtershart.

“Vechtershart is dé serie waarin twee van mijn passies samenkomen: acteren en kickboksen”, laat Torenstra, bekend van zijn rol in de RTL4-serie Divorce, weten. “Vechtershart gaat over knokken, over overleven, maar vooral over familiebanden, over de relatie van twee broers en hun vader.”

Vechtershart is een coproductie van BNN en Endemol Nederland en naar een idee van Waldemar Torenstra, Maaik Krijgsman en Annemieke van Vliet. Waldemar raakte geïnspireerd doordat hij al van jongs af aan kickbokst en Maaik maakte in 2003 de gelijknamige documentaire Vechtershart, met daarin de 18-jarige Badr Hari.

Het schrijfteam bestaat uit hoofdscenarist Pieter Bart Korthuis (Penoza), Franky Ribbens (Hollands Hoop, Nachtrit), Chris Westendorp (Jongens, Dorsvloer vol Confetti) en Maaik Krijgsman. De regie is in handen van Lourens Blok (Feuten, Boy 7, Midden In De Winternacht) en Tomas Kaan (Groenland, Dagen van Gras).

Vechtershart is vanaf 15 november, iedere zondag, te zien bij BNN op NPO 3.
Bekijk Vechtershart op TVblik.nl/vechtershart