Weinig kijkers voor nieuwe vooravond RTL 5

Weinig kijkers voor nieuwe vooravond RTL 5

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De nieuwe vooravond van RTL 5 is van start gegaan met lage kijkcijfers. Lust, Liefde of Laten Lopen? trok om zeven uur ‘s avonds 105.000 kijkers, waarna 16 en Zwanger om half acht 143.000 kijkers noteerde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 5 was tijdens de aangekochte programma’s de op een na minst bekeken top tien-zender van Nederland. Alleen RTL 8 wist minder kijkers te boeien. Zij kwam met Judge Hatchett en Judge Maria Lopez niet boven de 50.000 uit.

De winnaar in de vooravond was Goede Tijden Slechte Tijden met 1,9 miljoen kijkers. Zij werd op de hielen gezeten door het Achtuurjournaal, dat afgerond evenveel kijkers trok. Het Half Acht Nieuws deed het met 1,8 miljoen kijkers bovengemiddeld goed.

De drie winnaars op prime time waren de Nederland 1-shows Spoorloos (2,3 miljoen kijkers), Radar (2,1 miljoen) en ‘t Schaep in Mokum (1,8 miljoen).

Het meest bekeken alternatief op prime time waren de crimeseries Crime Scene Investigation en Unforgettable met 1,1 miljoen kijkers op RTL 4.

SBS 6 noteerde 402.000 kijkers met de tv-première van Little Fockers.

Een compleet overzicht van alle kijkcijfers vind je hier.

© MediaCourant