EditieNL: ''Loretta Schrijver heeft de aanstekelijkste lach''

EditieNL: ''Loretta Schrijver heeft de aanstekelijkste lach''

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Maandag kwam het nieuws naar buiten over een theatervoorstelling van cabaretier Jochem Myjer. De grappenmaker had last van een man in het publiek. Deze bewuste man had een wedstrijd van radiozender Q-music gewonnen. Met de titel van leukste lach van Nederland mocht de lachende winnaar naar Jochem Myjer.

Het lachen is de man snel vergaan. In de pauze werd hem vriendelijk verzocht de voorstelling buiten de zaal verder te kijken. Er kwamen teveel klachten van andere mensen in de zaal, liet Jochem weten. De lachende man vond de ophef niet zo erg en keek de voorstelling met zijn dochter verder vanaf een scherm.

Heel medialand was in rep en roer. Hoe kon dit nu toch gebeuren? In de media werd Jochem afgeschilderd als ''arrogante klootzak''. Maar dit nieuws viel verkeerd bij Jochem. In RTL Boulevard gaf hij tekst en uitleg wat hij van dit hele voorval vond. 

Ook EditieNL, het nieuwsprogramma van RTL 4, besloot er een item over te maken. Niet zo zeer over Jochem zelf, maar meer over een aanstekelijke lach. Via een Facebookpost vroeg EditieNL aan haar kijkers welke Bekende Nederlander (BN-er) dé leukste lach heeft.

In de reacties op Facebook komt Loretta Schrijver (op de foto met Paul de Leeuw in De kwis) als winnares uit de bus. De lach van Loretta is zo uniek en herkenbaar, dat dit met stip dé aanstekelijkste lach is van Nederland. De Koffietijd presentatrice lacht op zo'n bijzondere manier, dat iedereen spontaan mee lacht.

In het RTL 4 programma Toffeefee liet Loretta haar lach vaak horen. Tijdens een uitzending van het RTL Nieuws speelde Jeroen Pauw een gemeen spelletje met Loretta. De beelden zijn enorm aanstekelijk, Loretta's lach zegt genoeg.

Op een tweede plek komt zanger Gerard Joling. Zijn lach is ook ontzettend aanstekelijk, laten de mensen op Facebook weten. Twee mannen die met elkaar kunnen lachen en huilen zijn toch wel Gerard Joling en Gordon. Zet die twee samen in een programma en het draait alleen maar om de lach van beide zangers. Er zullen weinig mensen zijn die hier niet om kunnen lachen.

Uitslag Poll

De uitslag van de poll gaf dan ook geen ander antwoord. De meeste stemmen gingen naar, hoe kon het ook anders, Loretta Schrijver. Zij kreeg maar liefst 46,5 % van de stemmen. Op de tweede plek is Gerard Joling geëindigd. De zanger kreeg 21,6 % van de stemmen. Dit beeld is ook al ontstaan op de Facebookpagina van EditieNL. Een derde plek is er voor Linda de Mol. Het RTL 4 gezicht kreeg 13,4 % van de stemmen.

Voetbaldeskundige van Voetbal Inside (voorheen Voetbal International), René van der Gijp kreeg ook veel stemmen. Met 10,0 % staat van der Gijp op een mooie vierde plek. De vijfde plek is voor Gordon, hij kreeg 6,3 % van de stemmen. Presentator van onder andere Laat ze maar lachen (RTL 4), Ron Brandsteder, wist met zijn aanstekelijke lach de zesde plek te pakken. Hij kreeg ''slechts'' 1,5 % van de stemmen.

Het minst lachen deden de kijkers van EditieNL om de lach van Patty Brard. Het SBS6 gezicht kreeg de minste stemmen van deze poll, slechts 0,7 %. Met dit onderzoek naar de aanstekelijkste lach heeft EditieNL een leuk onderzoek gepresenteerd.

Op de website van EditieNL staan alle bijbehorende filmpjes van de aanstekelijkste lachende BN-ers.

Maar lachen is niet altijd positief. In de RTL 4 talentenjacht, Holland's Got Talent, probeerde een lach therapeut om door te breken. Deze mevrouw, Saskia van Velzen,wilde het publiek én de jury proberen te laten lachen. Het lachen verging Saskia al snel, nadat Gordon het al snel afkapte. Het doel van Saskia is wel uitgekomen: de zaal en de jury te laten lachen. Bekijk hier het optreden van Saskia nog eens terug.

EditieNL is iedere werkdag om 18.15 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk EditieNL terug via TV Blik.