GTST bovenaan in kijkcijfer top 25

GTST bovenaan in kijkcijfer top 25

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Maandagavond werd de soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) door 1.808.000 kijkers bekeken. Het plotselinge overlijden van Bianca Bouwhuis (Elvira Out), stond in de aflevering centraal. Langzaam maar zeker hoorde heel Meerdijk het slechte nieuws.

Inmiddels is ook de doodsoorzaak bekend geworden. In haar slaap is Bianca getroffen door een hartinfarct. De reanimatiepoging van haar man Anton (Joep Sertons) mocht niet meer baten. Alle hulp kwam helaas te laat. De familie is nu druk bezig om alles te regelen.

Maandagavond maakte Elvira bekend het jammer te vinden dat haar rol zo ineens gestopt is. Het vertrek kwam voor zowel haar als haar collega's als een complete verrassing. Ook de GTST fans zijn in diepe rouw. Het karakter Bianca was een geliefd personage, die nu gemist moet worden. 

Het is lang geleden dat de soap van RTL 4 zo goed bekeken is. Normaal kijken er gemiddeld 1,4 miljoen kijkers. GTST wist maandagavond zelfs meer kijkers te trekken dan het NOS Journaal van 20.00 uur. Het nieuwsprogramma werd maandagavond bekeken door 1.454.000 kijkers.

Niet alleen hoge kijkcijfers voor de soap, ook het marktaandeel voor RTL 4 kwam hoog uit. Door de 1.808.000 kijkers op maandagavond, liep het marktaandeel op tot 31,9 %. Dinsdagmiddag kwam er meer nieuws over GTST naar buiten. De soap blijft ook de komende vier jaar gewoon te zien bij RTL 4.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik.