Engelse schoolleven in BNN-serie The School

Engelse schoolleven in BNN-serie The School

Geschreven door Daniël Schalk

In januari 2014 kwam BNN met de documentaireserie De School, maar nu gaat BNN ook de Engelse-versie van het programma uitzenden. De serie The School neemt je mee achter de gesloten deuren van een Engelse school in Essex. Alles wordt geregistreerd door onbemande camera’s.

The School volgt een groep leerlingen tijdens het examenjaar, het belangrijkste jaar van hun schoolcarrière. Dat betekent examenstress en moeilijke keuzes, maar ook andere kanten van het tienerleven komen voorbij: erbij horen, buiten de groep vallen, groepsdruk en eerste liefdes.

The School laat zien hoe de leraren hun best doen om de leerlingen zoveel mogelijk bij te sturen. Dat lukt niet altijd. Ruzies tussen de leerlingen zijn moeilijker te handhaven nu ze ook vaak online worden uitgevochten. Een leerling raakt onverwacht zwanger.

Ze wil graag haar school afmaken, maar de vraag is of dit lukt nu ze uitgerekend is tijdens de examens. Moeilijke thuissituaties maken het lastig om bepaalde leerlingen weer op het juiste pad te krijgen. Maar de school doet zijn uiterste best om alle leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst.

In de eerste aflevering is te zien dat meneer Drew geliefd is en gehaat wordt. Als regelhandhaver van de school houdt hij zich dagelijks bezig met de lastige leerlingen. Met de kerstvakantie in het vooruitzicht zijn de leerlingen niet rustig te krijgen. De sneeuwballen vliegen rond, maar meneer Drew moet zijn hoofd er bij houden, zeker wanneer een lastige leerling dreigt te ontsporen.

The School is vanaf zondag 5 juli, wekelijks, om 19:00 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Bekijk De School op TVblik.nl/de-school