Sportplatform Yiro maakt Tour-programma voor RTL XL

Sportplatform Yiro maakt Tour-programma voor RTL XL

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het populaire sportplatform Yiro, een van de content creators van RTL MCN, maakt vanaf zaterdag 4 juli het onlineprogramma Touring La France voor RTL’s online videodienst RTL XL. Sportfanaten Len Koeman en Jean-Paul Rison zullen de wielrenners van de Tour de France op de voet volgen.

Op het moment dat de wielrenners Nederland verlaten, reizen de twee sportfanaten met slechts een rugzak en een tent achter het peloton na. Elke ochtend moeten ze een lift zien te vinden naar de volgende finish plek, waar ze vervolgens een slaapplek voor die nacht moeten regelen.

Touring La France is niet alleen te zien via online videodienst RTL XL maar krijgt ook aandacht in de Tour de France-talkshow van RTL7, Tour du Jour. “Ik ben blij met de samenwerking met RTL XL”, laat Joris Boerhof, co-founder van het sportplatform Yiro weten over Touring La France.

“Op deze manier zien niet alleen onze fans wat zich allemaal afspeelt rond de Tour de France, maar bereiken we een nog breder publiek. Len en Jean-Paul zijn beiden ontzettend nieuwsgierig van aard en hebben een gezonde dosis lef, dus ‘Touring La France’ zal ongetwijfeld bijzondere ‘backstage’ content opleveren”, vervolgt Boerhof.

Daan de Lange, de manager van RTL XL, is erg blij met Touring La France en verklapt dat het hier niet bij blijft. “Dit is de eerste keer dat er unieke content wordt geproduceerd voor RTL XL over de Tour de France. De videoserie ‘Touring La France’ is een mooi voorbeeld hoe we binnen RTL een koppeling kunnen maken met de content die de creators van ons multi channel netwerk bieden. We gaan de komende maanden vaker samenwerkingen aan om zelf content te produceren voor RTL XL.”

Touring La France is vanaf 4 juli, dagelijks, te zien op RTL XL en op het YouTube-kanaal van Yiro.

Bekijk Tour du Jour op TVblik.nl/rtl-tour-du-jour